No vàreu poder venir als tallers de cuina? Aquí us posem totes les receptes:

 

YAKISOBA

 

INGREDIENTS

  • • 250 g de fideus soba
  • • 150 g de col xinesa tallada en tires fines (la part blanca) i en tires més gruixades (la part verda)
  • • 1 pastanaga, pelada i tallada en juliana fina
  • • 4 bolets xiitake, remullats en 4 cullerades d’aigua
  • • 1 ceba petita, pelada i tallada en juliana fina
  • • 1 gra d’all pelat i tallat
  • • 1 cullerada d’oli de sèsam torrat
  • • 1 cullerada d’oli de gira-sol
  • • 1 cullerada petita de gingebre fresc, pelat i ratllat
  • • Ceba tendra picada per a decorar

SALSA YAKISOBA

  • • 15 ml de salsa de soia
  • • 30 ml de salsa HP
  • • 15 ml de salsa d’ostres
  • • 1 cullerada petita de vinagre d’arròs
  • • 1 cullerada petita de quètxup
  • • 1 cullerada petita de sucre moreno

PREPARACIÓ

– Tallau els bolets, que ja haurien d’estar tous, en làmines, i reservau l’aigua.

– Al wok, a foc alt, afegiu-hi oli de gira-sol i, quan estigui calent, afegiu-hi la ceba i la part blanca de la col.

– Quan la ceba estigui escalfada, afegiu-hi la resta de la col, la pastanaga l’all i el gingebre; deixau-ho cuinar durant tres o quatre minuts.

– Mentrestant, bulliu els fideus soba, seguint les instruccions.

– Reservau el saltat de verdures.

– Afegiu l’oli de sèsam al wok i els fideus, procurant que quedin separats i saltau-los durant un parell de minuts.

– Mesclau tots els ingredients de la salsa yakisoba fins que el sucre hi quedi ben diluït.

– Afegiu l’aigua dels bolets, les verdures, els bolets, la salsa yakisoba i els fideus al wok; mesclau-ho i saltau-ho dos o tres minuts més.

– Serviu-ho decorat amb ceba tendra picada per damunt.

 

 

BRIWAT D’ESPINACS

 

INGREDIENTS

  • • 150 g de massa filo
  • • 500 g d’espinacs frescs
  • • 1 porro
  • • 100 g de panses
  • • 100 g de cacauets
  • • Oli d’oliva verge extra

PREPARACIÓ DEL FARCIMENT

-Tallau finament el porro i deixau-lo sofregir en una paella amb una cullerada d’oli d’oliva.

-Tallau els espinacs en trossos grossos i agregau-los a la paella, mesclant-ho. Afegiu-hi les panses i els cacauets picats, ajustau la sal i seguiu remenant fins que els espinacs estiguin cuits i no quedi aigua a la paella.

– Col·locau i estirau un full de pasta filo i cobriu-lo amb un drap lleugerament humit. Guardau la resta de la pasta. Cobriu el full amb oli d’oliva i tallau-lo en tires d’uns 5 cm d’ample.

– Tapau el full, deixant destapada una tira, sobre la qual heu de posar una cullerada de farciment; doblegau-ho en triangle. Seguiu doblegant fins a acabar la tira.

– Repetiu el procés amb la resta de tires fins a acabar el farcit. – Cobriu una palangana del forn amb paper vegetal i preencalentiu el forn a 180º.

– Una vegada que ho tinguem tot doblegat i posat a la palangana, ficau-la dins el forn i deixau-ho cuinar un parell de minuts fins que estigui daurat.

 

ROTLLETS D’ALBERGÍNIA AMB VERDURES I PINYONS

 

INGREDIENTS

  • • 300 g d’albergínies
  • • 150 g de carabassins
  • • 80 g de pebre vermell
  • • 80 g de pebre groc
  • • 200 g de pastanagues
  • • 100 g de cibulet
  • • 50 g de pinyons
  • • 1 gra d’all
  • • Oli d’oliva verge extra

PREPARACIÓ

– Primer, tallau les albergínies de per llarg en rodanxes de 0,5 cm de gruixa. Greixau-les amb un poc d’oli i rostiu-les.

– Tallau totes les verdures en juliana fina.

– En una paella encalentiu dues cullerades d’oli d’oliva amb l’all; després afegiu-hi les verdures en ordre de cocció i sofregiu i removeu durant uns minuts. Ajustau-hi la sal.

– Quan estiguin cuites, retirau les verdures de la paella i deixau-les a un costat perquè es refredin. En la mateixa paella, amb els sucs de la verdures, torrau ràpidament els pinyons.

– Escaldau les cebes tendres i posau-les a assecar en un drap.

– Posau una rodanxa d’albergínia en la superfície de treball; posau-li damunt una mica de les verdures saltades i enrotllau. Lligau-ho amb una ceba tendra i col·locau-ho en una palangana per a servir, apta per a forn. Feis-ho així fins a acabar les verdures.

– Cobriu els rotllets d’albergínia amb els pinyons. Just abans de servir col·locau la palangana de servir al forn a 200°C durant 5 min, només per a encalentir els rotllets.

 

CHEESECAKE VEGANA DE VAINILLA AMB GERDS

 

Per a la base:

  • • 100 g de nous
  • • 100 g d’ametles
  • • 200 g de dàtils sense pinyol
  • • 1 cullerada sopera de pols de cacau cru

Per a la crema:

  • • 150 g de farina d’arròs
  • • 250 g de tofu ferm sedós
  • • 150 ml d’oli de coco
  • • 200 g de sucre de coco
  • • extracte de vainilla
  • • 150 g de gerds
  • • 2 cullerades soperes de pela de phsyllium

 

– En un robot de cuina, bateu les nous i les ametles fins que tinguin una textura d’arena. Després, afegiu-hi els dàtils i el cacau en pols. Bateu fins a obtenir una massa aferradissa.

– Folrau el fons d’un motlle de bescuit amovible amb paper d’enfornar i repartiu-hi la massa damunt pressionant amb les mans per a escampar-la bé. Després col·locau-ho a la nevera mentre preparau la crema.

-En el mateix processador d’aliments, col·locau el tofu i bateu-ho fins que estigui cremós. Després, agrega-hi la farina d’arròs, el sucre de coco i l’extracte de vainilla; mesclau fins que quedi suau.

– Finalment, afegiu-hi l’oli de coco i mesclau-ho bé novament.

-Treis de la gelera la base i ompliu el motlle amb la nata. Refrigerau durant la nit o en el congelador 2 hores.

– Finalment liquau els gerds i afegiu-hi el phsyllium; mesclau-ho bé i deixau-ho reposar a la nevera. Esteneu sobre el pastís abans de servir.

 

NYOQUIS AMB PESTO

 

INGREDIENTS

  • • 1 kg de patates vermelles
  • • 300 g de farina
  • • 1 ou mitjà
  • • sal al gust
  • • sèmola de blat dut

PREPARACIÓ:

– Bulliu les patates, pelau-les i picau-les amb una forqueta en un bol gran.

– A continuació, afegiu-hi l’ou lleugerament batut juntament amb un polsim de sal.

– Mesclau-ho tot amb les mans fins a obtenir una massa suau però compacta. Recordau que, si els treballau molt, els nyoquis s’enduriran durant la cocció, així que només pastau el temps necessari.

– Agafau una part de la massa i esteneu-la amb el palpís dels dits per a obtenir-ne bocinets d’1 o 2 cm de gruix; ajudau-vos-hi enfarinant la taula de pastar amb sèmola.

-Tallau els bocins en trossos i, aplicant una lleugera pressió amb el polze, arrossegau-los cap a les puntes d’una forqueta.

-Col·loca els nyoquis que anau preparant en una palangana lleugerament enfarinada amb sèmola, ben separats entre si.

-Per a cuinar-los, abocau-ne alguns alhora en aigua bullent amb sal. Tot d’una que surtin a la superfície, els nyoquis estaran cuits i, per tant, llestos per a ser escorreguts i condimentats.

PESTO:INGREDIENTS

  • • 70 g
  • • 70 g d’oli d’oliva verge extra
  • • 50 g de parmesàd’alfàbrega
  • • 30 g de pinyons
  • • 2 grans d’alls
  • • Sal

PREPARACIÓ

– Posau tots els ingredients en una batedora amb la meitat de l’oli.

– Posau en marxa la batedora i abocau l’altra meitat de l’oli mentre es bat, fins a obtenir una textura cremosa.

 

TIRAMISÚ

 

INGREDIENTS

• 500 g de mascarpone

• 80 g de sucre

• 4 ous

• 250 g de galetes de bescuit a l’ou

• 4 tasses de cafè espresso

• 1 tassó de llet (opcional)

• pols de cacau amarg al gust

 

PREPARACIÓ

– Preparau el cafè.

– Separau el vermell d’ou de la clara i bateu-ne (millor amb una batedora elèctrica) el vermell juntament amb el sucre fins que la mescla quedi tan lleugera i esponjosa com sigui possible.

– Afegiu el mascarpone a la mescla d’ou i sucre, mesclant-lo bé amb la batedora.

– Bateu les clares a punt de neu i afegiu-hi delicadament la crema d’ou i el mascarpone.

– Mesclau la llet amb el cafè a temperatura ambient.

– Submergir ràpidament els bescuits en la mescla de llet i cafè: les galetes han d’estar xopes, però no s’han de rompre. Allò ideal seria mullar-hi només la meitat inferior de les galetes, perquè també absorbeixin part de la crema de mascarpone.

– Cobriu el fons d’una palangana amb una capa de bescuits.

– A continuació, esteneu una capa de crema de mascarpone, anivellant-la amb una espàtula. Feis-ho amb una segona capa de galetes i cobriu-ho amb la crema restant.

– Acabau empolvorant amb la pols de cacau i deixau-ho reposar a la gelera almenys una hora abans de menjar-vos-ho.