Síndria amb llimona (per a 6 persones)

Ingredients

 

  • ½ síndria
  • 300 ml de suc llimona
  • 300 g de sucre
  • gel picat

 

Preparació

  1. Tallar la síndria en trossos petits
  1. Posar els trossos de síndria a macerar en suc de llimona amb sucre durant una nit.
  1. Servir els trossos de síndria escorreguts damunt gel picat en un plat gros.

 

Síndria amb sangria sense alcohol (per a 6 persones)

 

Ingredients

 

  • ½ síndria
  • 300 ml de sangria sense alcohol
  • gel picat

 

Preparació

 

  1. Tallar la síndria en trossos petits.
  1. Posar els trossos de síndria a macerar en la sangria durant una nit.
  1. Servir els trossos de síndria escorreguts damunt gel picat en un plat gros.

 

 

Albergínia amb arròs (per a 6 persones)

Ingredients

 

  • 2 albergínies
  • 4 cullerades de salsa de soia
  • 1 cullerada de salsa d’ostres
  • 1 cullerada de sucre
  • pebre bo
  • 500 g d’arròs rodó
  • 600 g de brou pollastre o aigua
  • 3 cullerades d’oli d’oliva per a cuinar
  • ½ ceba
  • 2 grans d’all
  • 3 g de sal
  • 15 g de cebollí

 

Preparació

 

  1. Tallar la ceba i les albergínies en daus de 2 cm.
  1. En una olla amb l’oli d’oliva, ofegar la ceba, l’all i les albergínies. Afegir-hi la salsa de soia, la sal i la salsa d’ostres.
  1. Afegir-hi l’arròs i deixar-ho ofegar durant 3 minuts.
  1. Afegir-hi brou de pollastre o aigua.
  1. Tapar l’olla i cuinar a foc fort, i quan comenci a bullir, baixar el foc al mínim i cuinar durant 15 minuts.
  1. Empolsimar amb cebollí picat per damunt i servir-ho en un bol.