Desde la línia de Música i So del servei Espais Joves de l’Ajuntament de Palma es treballa per tal de poder oferir suport als joves músics i músiques  de ciutat.

 

Aquest suport es basa en l’organització de tallers sobre diferents aspectes del món musical, en  la cessió de locals d’assaig equipats on els grups de música poden iniciar i consolidar els seus projectes, però també en la posada en marxa de projectes i activitats pensats per donar resposta a les necessitats interessos dels joves i les joves.

 

El projecte de creació del CD 4×4 es va iniciar en el mes de novembre de 2017. L’objectiu de la iniciativa era que els grups de música aprenguessin de forma activa i participativa quin és el procés de creació, arranjament  i enregistrament d’un tema musical, des dels seus inicis fins al final.

 

Per això, en cada fase d’aquest procés els joves i les joves han comptat amb el suport de diferents professionals que els han orientat i assessorat, a través de tallers i xerrades.

 

En primer lloc es va dur a terme un taller de composició de cançons a càrrec den Toni Salvà dels estudis Diorama Sound. A aquesta activitat es varen apuntar quatre grups que han estat els que han duit a terme tot el procés: Black Luck, Broken Spell, Dead Squirrel i Just One Memory.

Aquest taller va iniciar-se amb l’anàlisi de diferents cançons composades per grups coneguts i va continuar amb l’explicació i pràctica de diferents pautes i criteris que s’han de tenir en compte a l’hora de composar un tema propi. En acabar el taller els grups comptaven amb una primera versió de la cançó que posteriorment enregistrarien.

 

Una altra activitat relacionada amb aquest procés ha estat el d’imatge per grups de música. Per fer aquest taller vàrem comptar amb en Tuco Martin, conegut fotògraf de l’escena musical mallorquina. El taller va constar de dues sessions. A la primera es va parlar de la importància de la imatge pels grups de música a l’hora de transmetre el seu missatge musical. Després d’unes quantes nocions teòriques es va fer la segona sessió a l’estudi fotogràfic Dr. Filmgood. A aquesta sessió els grups pogueren gaudir d’una sessió professional d’on sortiren les fotografies que il·lustraran el llibret del CD.

 

Paral·lelament a tot això els grups anaven polint les seves cançons assaig darrera assaig per perfeccionar-les de cara a l’enregistrament. Aquest es va iniciar el mes de febrer. Les cançons es varen enregistrar als estudis Diorama Sound, de nou sota la supervisió i les indicacions de Toni Salvà. Cada grup va disposar d’un horabaixa per tal d’enregistrar la seva cançó. Per finalitzar la tasca d’estudi es va convocar una reunió on els grups pogueren escoltar el tema mesclat  i suggerir els canvis que creguessin oportuns.

 

Amb les cançons enregistrades i mesclades, el disseny del llibret i la portada acabat i el CD enviat a fàbrica, només cal esperar. Esperar i felicitar a tots els participants.

 

En breu tendrem  a les nostres mans el resultat de tot aquest procés on a part del que em explicat fins aquí no hi han mancat les ganes. Les ganes del servei  i dels seus treballadors, les ganes dels professionals implicats en el disseny d’aquesta obra i, sobretot, les ganes dels músics i les músiques que han participat en aquest projecte. Sense aquestes ganes, sense les bones energies que s’han creat , i sense la complicitat i comunicació que han caracteritzat aquest projecte, no hagués estat possible dur-lo a terme. Moltes gràcies a totes i tots especialment a  Black Luck, Broken Spell, Dead Squirrel i Just One Memory.

 

 

Per tot això que hem explicat Espais Joves i els grups de música us volem convidar el proper divendres 8 de juny a la presentació del CD 4×4.

 

L’acte tindrà lloc a l’Espai Jove Migjorn a partir de les 18:00H. Vos esperam a tots i totes!