No hi ha dubte que poder crear música a ca nostra és important per a millorar com a músics, per mostrar les nostres idees a la resta de membres del grup, per a compondre o arranjar els nostres temes, o fins i tot per a produir les nostres cançons i donar-les a conèixer al món. 

Actualment la tecnologia ens permet fer tot això sense necessitat d’una despesa massa elevada per les nostres butxaques. Amb aquest post la nostra intenció és parlar de quin és l’equipament mínim que haurem de menester per a muntar el nostre propi estudi casolà. 

En primer lloc, hi és necessari un ordinador. No entrarem a valorar si PC o MAC, o quins en són els requisits òptims que ens permetran gravar la nostra música, ja que això dependrà en gran manera de les nostres necessitats i, per què no dir-ho, del nostre pressupost. El que sí que podem dir, després de consultar diferents articles, és que ens hauria de bastar un ordinador amb un mínim de 4GB de memòria RAMque un disc dur SSD ens facilitarà molt les coses, i que és millor que el processador sigui almenys un i5 (o equivalent).  

A més de l’ordinador, serà imprescindible que disposem d’una targeta de so externa o interfície d’àudio. Aquesta farà de pont entre la nostra música i l’ordinador, convertint-la en dades amb les quals el nostre programari podrà treballar. Serà important que la targeta disposi de connexions XLR o cànon, i jack de 6.3. Així hi podrem connectar directament el nostre micròfon i els nostres instruments musicals. Quant al nombre de connexions, de nou dependrà de les nostres necessitats i del nostre pressupost.  

Per a poder gravar ben concentrats i sense distraccionsseran de gran utilitat uns auriculars. De la gran varietat d’opcions que en podem trobar, és important que siguin delque ens tapen tota l’orella, tant per a evitar renous com per comoditat.  

Si hem de gravar veus, instruments acústics o el so de l’amplificador, és evident que haurem de menester un micròfon. En aquest punt sí que és important insistir que l’elecció s’haurà de basar completament en les nostres necessitats i en el que hàgim d’enregistrar.  

Per acabar, no podem deixar de referir-nos al DAW (Digital Audio Workstation)que és el programari que emprarem per gravar la nostra música i fer-li els retocs necessaris. Actualment, n’hi ha opcions gratuïtes que ens poden servir perfectament per iniciar-nos en aquest món de la gravació musical.

Us deixam un enllaç on en podeu veure algunes: https://espaisjoves.cat/musica-i-so/recursos-web-per-trobar-programes-de-creacio-i-edicio/