Aquesta és la segona part del post, en què volem fer-vos un resum de les ajudes a la creació musical que ofereixen diverses entitats del nostre territori. En l’altre post que podeu consultar aquí, us parlàrem de l’Institut d’Estudis Baleàrics i avui ho farem del programa Art Jove del Govern de les Illes Balearsdel Concurs Pop Rock i de les subvencions en matèria de joventut de l’Ajuntament de Palma. 

 

El programa cultural “Art Jove” està adreçat a joves artistes de les Illes Balears. Anualment es convoquen certàmens de diferents modalitats artístiques que tenen com a objectius promoure els joves artistes i les seves obres, i contribuir a la professionalització dels i les participants. En el cas de la música, normalment es fan dues convocatòries: Música jove contemporània i Música per joves intèrprets. Els premis que s’ofereixen varien en funció de l’any de les convocatòries, però sempre són prou interessants com per pegar-los una ullada. Per a fer-vos-en un idea podeu consultar les bases de l’any 2020, tot i que els certàmens ja s’han celebrat, al següent enllaç: 

https://www.caib.es/sites/ibjove/ca/certamens-41962/ 

 

 

El Pop Rock és un esdeveniment que es va celebrar per primera vegada en la dècada dels vuitanta i que actualment s’ha recuperat. L’edició de 2020 ha consistit en un concurs de grups de música en tres categories: música urbana, metal-punk, i pop rock. Els guanyadors d’aquest certamen s’han triat a partir d’ una preselecció de les cançons entregades pels participants, i d’una semifinal i una final en què els grups han actuat en directe. Els premis del 2020 han consistit en actuacions remunerades en el marc de les festes de Sant Sebastià. A més, els grups semifinalistes han tingut l’opció de rebre qualcuna de les compensacions atorgades per diferents entitats del sector musical (edició de singles, actuacions en directe, entrevistes, ús de locals d’assaig, etc.). Podeu consultar les bases en aquest enllaç: 

https://www.palmacultura.cat/ficha.php?Cod_not=5856 

 

 

 

Per acabar, hem de parlar de les “Subvencions per a programes, projectes i activitats en matèria de joventut promogudes per l’Ajuntament de Palma. Aquests es convoquen anualment i hi trobam una modalitat adreçada a subvencionar diferents iniciatives de grups i solistes musicals juvenils. A les bases d’aquestes subvencions s’enumeren les següents activitats: realització de concerts a Mallorca, realització de concerts fora de Mallorca, enregistrament de cançons i vídeos, autoedició de temes enregistrats, cursos de formació especialitzada, i disseny i edició de material de publicitat del grup o solista. Tot i que el termini per presentar projectes a la convocatòria de 2020 ja ha finalitzat, al següent enllaç podeu consultar tota la informació d’aquesta iniciativa: 

https://seuelectronica.palma.es/portal/PALMA/sede/se_contenedor2.jsp?seccion=s_ftra_d4_v1.jsp&contenido=70015&tipo=4&nivel=1400&codResi=1&language=ca&321654