Podem desafiar les lleis humanes, però no podem resistir les naturals”.  Jules Verne

Obligades i obligats a viure un confinament històric i havent assumit l’emergència que ens urgeix a respectar-lo, toca treure les conseqüències positives d’aquesta estranya situació. 

Parlem de la pol·lució. Era d’esperar que amb la reducció del trànsit (tant privat com públic)  les grans ciutats, sempre en alerta per la seva elevada pol·lució i contaminació de l’aire, notassin immediatament millores en l’aire que respiren. 

Segons indiquen responsables de medi ambient, la baixada de fums contaminants es podrà veure fins i tot a les imatges dels satèl·lits. En aquest sentit Marc Guevara, expert del Barcelona Supercomputing Center, explia a al diari El País

“Vemos una clara tendencia a la baja en la contaminación, sobre todo en las zonas urbanas donde el 70% de las emisiones son del trafico. A finales de semana tendremos ya una cuantificación mucho mas robusta”

Adjuntem un enllaç a un vídeo que mostra aquest fet: https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=ARpxtAKsORw&feature=emb_title

Al mateix temps, altres experts asseveren que la importància radica en la permanència i que s’han de promoure polítiques que ajudin a mantenir aquest aire amb la mínima pol·lució possible. 

Pel que fa a les Illes Balears, segons podem llegir al Diario de Mallorca les emissions han caigut un 75% a causa de la desaparició del trànsit. Amb tot, segueix sent responsabilitat de tots tenir cura del nostre planeta ja que, una vegada més, la natura ens posa sobre l’avís i ens evidencia que n’hem de tenir cura  per a garantir a les noves generacions un planeta més net i acostumat als hàbits de reciclatge i conscienciació amb la sostenibilitat. 

Amb responsabilitat, resignació i, per què no, satisfacció de poder compartir temps de debò amb el nostre entorn més pròxim, ENS QUEDAM TOTS A CASA i veim com en totes les coses dolentes hem de tractar de trobar-hi les parts positives. 

Matias, Dinamitzador de Diversitat