CUINA SALUDABLE: poke bowl vegà.
Per a avui duim un plat amb origen a Hawaii.
Per la seva preparació fàcil és una alternativa saludable al menjar ràpid.
+Ingredients:
- 150 g d’arròs integral
- gingebre
- 1 pot petit de ciurons
- espècies (canyella, pebre roig dolç, cúrcuma i mix de pebres)
- 1/2 pebre vermell
- 1/2 alvocat
- 1/2 mango
* Per a la salsa:
- cebollí
- 1/2 llima
- 3 cullerades petites d’oli d’oliva
- 1 cullerada de crema de cacauet
- 1 cullerada petita de salsa de soia.
+Passos:
-Pas 1 : Preparar la base del poke.
· Bullir l’arròs.
· Preparar els ciurons. Sofregir amb poc oli el gingebre i quan estigui daurat, afegir-hi els ciurons i les espècies removent-ho.
-Pas 2 : Preparar fruites i verdures.
Tallar el pebre, l’alvocat el mango i el cebollí en cubs.
-Pas 3 : Preparar la salsa.
Mesclar en un bol la crema de cacauet, la salsa de soia, l’oli (all opcional) i el suc de 1/2 llima.
-Pas 4 : Muntar el poke.
1) Arròs amb suc de llima i oli.
2) Col·locar els ciurons a un costat.
3) En un altre costat, col·locar el mango i l’alvocat.
4) Finalment, afegir-hi la salsa i decorar-ho amb cebollí i un toc de suc de llima.
Pixa, ai Kino! (Bon profit!)