De tant en tant, les ludoteques dels nostres centres s’actualitzen amb nous jocs. Avui venim a explicar-ne un d’acabat de sortir del forn: Unstable Unicorns.

Si us agrada el joc d’Exploding Kittens, aquest també us fascinarà, ja que és dels mateixos creadors. Unstable Unicorns és un joc de cartes estratègic per torns, barrejant els unicorns amb la destrucció. El guanyador de la partida és qui aconsegueix obtenir 7 unicorns de qualsevol classe en el seu estable.

COM JUGAR-HI?

Reparteix cinc cartes amb el dors negre a cada jugador. La resta passaran al centre de la taula com amunt de robatori. Cada jugador tria una carta de “bebè unicorn” per a col·locar-la al seu Estable i les que quedin passen a ser la Guarderia. En conclusió, ha de quedar en el centre un munt de robatori, la Guarderia i una pila de descarts així:

Una vegada fetes les reparticions, comencen els torns en el sentit de les busques del rellotge. Si en les seves cartes un dels jugadors en té una que posi «Si aquesta carta es troba en el teu Estable, és l’inici del torn», activa el seu efecte de manera immediata i es roden els torns des d’aquest jugador.

Les accions que pots realitzar són:
 Jugar una carta d’UNICORN de la teva mà.
 Jugar una carta de MÀGIA de la teva mà.
 Jugar una carta de DESAVANTATGE de la teva mà.
 Jugar una carta d’AVANTATGE de la teva mà.
 Robar una carta del munt de robatoris.

Per a finalitzar el torn, descarta les cartes que siguin necessàries per a no superar-ne més de set.
Durant la partida l’objectiu comú és sabotejar els teus amics per a aconseguir els set unicorns, però si s’allarga fins que la pila de robatori s’esgota, la persona amb més unicorns guanya.

TERMES IMPORTANTS

 Sacrificar: Moure una carta que es trobi al teu Estable a la pila de descarts.
 Destruir: Moure una carta que es trobi a l’Estable d’un altre jugador a la pila de descarts.
 Furtar: Moure una carta que es trobi a l’Estable d’un altre jugador al teu Estable.
 Descartar: Deixar una carta de la teva mà a la pila de descarts.

Si t’interessa conèixer el joc amb més profunditat, et convidam a venir als nostres centres. Pots trobar-lo als espais joves Llevant, Migjorn, Tramuntana i Litoral.