CUINA MES DE JULIOL
Uncategorized
0
Avui us duim unes receptes molt estiuenques:
Cuscús
Ingredients cocció cuscús
- 1 kg cuscús
- 100 g OOVE
- 20 g sal
- 5 g sucre
- 4 g ras el hanout
- 1 g comí
- 1.2 kg aigua
Ingredients amanida
- ½ ceba
- 1 pebre verd
- ½ pebre vermell
- 15 g herba-sana
- 30 g suc de llimona
- sal, pebre, vinagre, OOVE
Preparació
- Bullir aigua.
- En un recipient deixar cuscús i afegir la quantitat d’OOVE.
- Mesclar els ingredients secs en un tassó.
- Quan bulli l’aigua, afegir els ingredients secs a l’aigua.
- Agregar la mescla d’aigua amb espècies al cuscús.
- Tapar amb paper film durant 10 o 15 min.
- Mentrestant, tallar els pebres i la ceba en trossos petits.
- Després, separar els grans de cuscús amb l’ajuda de la mà.
- Mesclar-ho tot i amanir amb sal, pebre, vinagre, OOVE, suc de llimona, herba-sana picada.
Gaspatxo de mango
Ingredients
- 500 g tomàtiga
- ¼ ceba tendra
- 50 g pebre groc
- 70 g cogombre
- 100 g mango
- 10 g sal
- 1 g pebre blanc
- 20 ml vinagre de xerès
- 50 ml OOVE
- 10 g pa
- 200 g aigua
Preparació
- Netejam bé les tomàtigues i rentam tota la verdura que emprarem. Tallam en quarts les tomàtigues i les afegim a un recipient.
- Pelam els cogombres i els tallam en trossets petits. Tallam de la mateixa manera la ceba pelada i el pebre.
- Tallam el pa en trossos petits i li afegim una mica d’aigua, el deixam reposar. Així ajudam que el pa s’estovi i serà molt més fàcil de batre.
- Pelam el gra d’all i, com que l’usarem en cru, li llevam el centre perquè no repeteixi. Ho afegim al recipient amb la tomàtiga i les altres hortalisses.
- Ha de reposar com mínim una nit a la nevera, i després ho batem amb Thermomix.
- Colam amb un colador i servim en fred.
- Es pot adornar amb pebre, tomàtiga, mango tallat en trossos petits.
Gaspatxo de remolatxa
Ingredients
- 500 g tomàtiga vermella madura
- ¼ ceba tendra
- 50 g pebre vermell
- 50 g pebre verd
- 70 g cogombre
- 100 g remolatxa
- 10 g sal
- 1 g pebre negre
- 20 ml vinagre de Mòdena
- 50 ml OOVE
- 10 g pa
- 200 g aigua
Preparació
- Netejam bé els tomàquets i rentam tota la verdura que emprarem. Tallam en quarts les tomàtigues i les afegim a un recipient.
- Pelam els cogombres i els tallam en trossets petits. Tallam de la mateixa manera la ceba pelada i el pebre.
- Tallam el pa en trossos petits i li afegim una mica d’aigua, el deixam reposar. Així ajudam que el pa s’estovi i serà molt més fàcil de batre.
- Pelam el gra d’all i, com que l’usarem en cru, li llevam el centre perquè no repeteixi. Ho afegim al recipient amb el tomàquet i les altres hortalisses.
- Ha de reposar com mínim una nit a la nevera, i després ho batem amb Thermomix.
- Colam amb un colador i servim en fred.
- Es pot adornar amb pebre, tomàtiga, ou cuit, pernil salat tallat en trossos petits.
Broqueta de pollastre ras el hanout
Ingredients
- 1 kg pollastre
- 12 g sal
- 15 g ras el hanout
- 15 g julivert picat
- 10 g all
- 10 g pebre vermell dolç
- 1/2 llimona
- 3 g pebre negre
- 30 g oli d’oliva
Preparació
- Tallam la carn de pollastre en trossos de 3×3 cm, més o menys.
- Amb l’ajuda de la batedora de mà es pot preparar una picada d’all i julivert amb oli d’oliva.
- Barrejam la carn amb la picada i els altres ingredients i deixam macerar mínim 1 hora.
- Cuinam la carn macerada en una paella.
- Després de cuinar, inserim els trossos de pollastre en una broqueta de fusta.
Related Posts
Deja una respuesta Cancelar la respuesta
Darrers posts
Etiquetes
8M
25N
2020
agenda jove
certamen
certamens
concert
concurs
costura
creadors
cuina
dansa
DeixantEmprenta
dia de la juventud
dibuix
DIY
dona
dones
embelliment
empty way
entrevista
entrevita
espai exterior
espais
fotografia
igualtat
joc
joves
LGTBI
micro obert
migjorn rock
música
phonolegs
solidaritat
sostenibilitat
streamer
subencions
taller
tallers virtuals
tips
tipssostenibles
torneig
tutorial
vegà
voluntariat