Ja ha arribat l’estiu i, amb aquest, la platja. Avui volem reflexionar sobre com podem anar-hi creant el menor impacte possible per a la biodiversitat marina.

Cada any acaben a la mar 5,4 milions de tones de residus, no només per l’impacte individual, sinó també pel de les grans empreses. Fer un consum local i meditat és clau per a evitar aquests residus, però també podeu realitzar petites accions, com participar recollint-ne a la platja o també dur la vostra bossa quan hi aneu i deixar lliure de residus on poseu la tovallola.

Una altra petita acció que podeu fer té a veure amb el protector solar. Tots sabem que és molt important protegir-nos, però podeu cercar protectors que siguin millors per al medi ambient. El diòxid de titani s’acumula a la platja cada any; només una platja petita on vagin unes 3.000 persones diàries acumularia fins a 68 quilograms de diòxid de titani! Aquest és tòxic per a la vida marina i pot repercutir greument en plantes com la posidònia.

Per acabar, volem aturar-nos un moment per a parlar d’una moda popular en els darrers anys, apilar pedres. Aquesta pot parèixer una acció innòcua, però fent-ho podem retirar amagatalls per a petits animals, desgastar el sòl i afectar greument la biodiversitat. El mateix pot passar enduent-nos animals o petites petxines, que ajuden a mantenir viu el medi marí.

La platja és un lloc meravellós de la nostra illa; intentem protegir-la entre tots!