Aquest mes us presentam un joc basat en la música i l’art. Es tracta de DISC COVER, un joc de taulell per entre 3 i 8 jugadors, amb partides d’uns 20 minuts de durada, i que es pot jugar en mode cooperatiu o competitiu.

L’ objectiu del joc és el de relacionar cançons amb les il·lustracions incloses en ell. Com funciona? Continuau llegint i ho coneixerèu.

El joc consta de:

  • 8 rodes de votació.
  • 4 fitxes de disc enumerades de l’1 al 4.
  • 1 fitxa de torn.
  • 50 cartes d’ il·lustracions dobles (amb un total de 100 caràtules diferents).
  • Fitxes de puntuació.
  • A més dels diferents elements que inclou el joc, és imprescindible comptar amb algun dispositiu que pugui reproduir música.
Contingut del joc
Contingut del joc

Com s’hi juga?

Per començar, es reparteix un dial de votació a cada jugador, es disponen a sobre de la taula els 4 discs, i es dóna la fitxa de torn al jugador que hagi d’iniciar la partida.

Seguidament, es seleccionen 4 il·lustracions a l’atzar, i es col·loquen una devora cada un dels discs.

Caràtules a la taula
Caràtules a la taula

El jugador que tengui el torn, tria una cançó i la reprodueix perquè la pugui escoltar tothom.

Cada jugador ha de votar, triant un número de l’1 al 4 en la seva roda, quina és la il·lustració que, al seu parer, es relaciona millor amb la cançó reproduïda.

Roda de puntuació
Roda de puntuació

Quan tothom ha votat, es selecciona la caràtula més triada, es col·loca a sobre de la taula, i se li posen a sobre tants de punts com votacions hagi tengut.

Votacions
Votacions

Aquesta dinàmica es repeteix durant 9 torns. Per acabar es conten el total de punts obtinguts en les 9 imatges seleccionades, i es comparen amb una taula inclosa en les instruccions del joc per saber la puntuació total obtinguda pel grup.

Taula de puntuacions
Taula de puntuacions

En el mode competitiu, els punts no es posen a sobre de les imatges seleccioanades, sinó que es reparteixen entre els votants de les mateixes.

Sembla divertit, no és cert? Si voleu provar el Disc Cover, passant un horabaixa escoltant música a l’hora que jugau, podeu visitar les ludoteques d’ Espais Joves, on sereu ben rebuts.