Per tal de poder fer la recomanació d’aquesta setmana hem demanat ajuda i consell a Laura Esteva. No la coneixeu?

Doncs veureu: Na Laura és una jove de 24 anys, activista LGTBI i apassionada del cinema i tot allò que hi te a veure. Fruit d’aquesta passió ha arribat a ser coordinadora d’OUT, la Mostra de Cinema LGTBIQ+ de les nostres Illes. Col·laboradora també, en diversos dels projectes que estem duent a terme des dels espais joves.

Així doncs, en aquesta ocasió, na Laura Esteva mos recomana la visualització de la pel·lícula “La belle saison”, i ens n’explica els seus arguments per afermar la seva recomanació.

‘La belle saison’, dirigida per Catherine Corsini l’any 2015, ens duu a la França dels anys 70, revolucionària, transformadora i feminista.

“Delphine, lesbiana, filla d’una família pagesa es trasllada a París, on coneix a Carole, activista en els inicis del moviment feminista de França. Carole introdueix a Delphine a la lluita feminista. Delphine fa a Carole replantejar-se la seva sexualitat. Les dues viuen una relació idíl·lica a París fins que Delphine ha de tornar al seu poble i han de continuar la seva relació amagades davant la família de Delphine. En aquest punt, ambdues s’han de plantejar si volen prioritzar la seva relació enfront dels seus objectius.La belle saison aconsegueix parlar, en 108 minuts de pel·lícula, de la història de la lluita feminista i els drets del col·lectiu LGTBI (lluites que sempre han anat de la mà) mentre et mostra una història d’amor realista entre dues dones que encara s’estan descobrint.Una pel·lícula que no deixa puntada sense fil, si tenim present que les protagonistes comparteixen nom amb Delphine Seyrig (actriu) i Carole Roussopoulos (cineasta), pioneres del Moviment de Liberació de les dones a França i fundadores del Centre Audiovisual Simone de Beauvoir.”