El 2023 l’Ajuntament de Palma ha llançat el pla Fast-Track Palma, un programa dissenyat per a frenar l’epidèmia del VIH/sida el 2030. El pla té com a objectiu el denominat “95-95-95-0”, números que fan referència a aconseguir que el 95% de les persones que viuen amb VIH coneguin el seu estat serològic i que un 95% segueixin un tractament adequat de forma continuada; suprimir la càrrega viral en un 95% de les persones en tractament, i el 0 fa referència a posar fi a la discriminació i l’estigma de les persones que viuen amb VIH.

L’associació ALAS Salut i Sexualitats, entitat comunitària que treballa contra el VIH, la sida i altres ITS (infeccions de transmissió sexual), va iniciar la proposta que va impulsar l’adhesió de Palma a aquesta Declaració; teniu més informació sobre l’associació i sobre el VIH a tots els Espais, disponible per a informar-vos-en, i el web https://www.espaionlinelgtbi.com/.

També, recordau que dins l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palma teniu el servei de Sexconsulta de Palmajove, si voleu informar-vos més sobre sexe segur i mesures de protecció, així com resoldre tots els dubtes possibles a la a/e sexconsulta@palmajove.cat o el whatsapp 696 483 325.