Cada any i amb les complicacions del canvi climàtic, les onades de calor són més llargues i amb temperatures més altes. Durant l’any us hem anat explicant diverses formes d’ajudar a reduir la vostra petjada de carboni i ara volem oferir-vos alguns tips per a ajudar-vos a passar les onades de calor amb el menor impacte mediambiental possible.

El primer que hem de saber és que la roba pot ser clau per a mantenir-nos tan frescs com sigui possible. Els teixits naturals com el cotó, el lli o el cànem són les millors opcions, així com els colors clars i folgats. Aquestes opcions també són les més ecològiques, i cal evitar els materials plàstics com el polièster. També és important evitar les hores de màxima exposició solar, utilitzar protector solar i protegir-se el cap i els ulls amb capells i ulleres polaritzades.

Una altra manera de reduir la calor dins la casa és tancar finestres i persianes els matins. Així hi entrarà menys sol i el vespre, quan baixin les temperatures, ja podràs obrir les finestres i crear corrents dins la casa. Algunes plantes també poden ajudar a baixar la temperatura de la casa, com per exemple l’Àloe vera, l’Hevea brasiliensis, la Chlorophytum comosum o la Spathiphyllum wallisii.

En quant el material elèctric, les bombetes led i de baix consum generen fins a un 90% de calor. També serà necessari apagar tot el material elèctric que no sigui imprescindible, ja que pot despendre calor.

Finalment, encara que el primer instint pot ser el de posar l’aire condicionat més fresc possible, recordau que la temperatura més adequada tant per ecologia com per a millorar el consum és la de 26°C (en tot cas, no ha de baixar dels 24°C).

Bon estiu i ens veim als Espais!

Bibliografia:

Que la ola de calor no dispare tu factura de luz

http://archivo-es.greenpeace.org/espana/es/news/2016/Agosto/Por-que-en-verano-sube-el-precio-de-la-electricidad-Claves-de-Greenpeace-para-entenderlo/

Heat Waves and Climate Change

https://hipertextual.com/2023/07/que-ropa-usar-ola-de-calor

https://www.lamoncloa.gob.es/serviciosdeprensa/notasprensa/sanidad14/Paginas/2023/150623-medidas-proteccion-altas-temperaturas.aspx

https://www.cofib.es/ca/detall_ciutadans.aspx?id=59