El 25 de maig se celebra el Dia de l’Orgull Friqui, una data que reivindica la passió per la cultura geek, nerd o friqui. Es tracta d’un dia en què els aficionats als còmics, als videojocs, a la ciència-ficció, a l’anime o al manga poden expressar lliurement els seus gusts i compartir-los amb altres. L’origen d’aquesta celebració es remunta a 2006, quan un bloguer espanyol anomenat Germán Martínez va proposar commemorar l’aniversari de l’estrena de la primera pel·lícula Star Wars el 1977. Des de llavors, el Dia de l’Orgull Friqui s’ha estès per diversos països i s’ha convertit en una ocasió per a fer activitats lúdiques, culturals i solidàries relacionades amb el món friqui. Per això, amb motiu del Dia d’Star Wars (4 de Maig), el Dia de l’Orgull Friqui (25 de Maig) i el Dia del Joc (28 de Maig) des d’Espais Joves us duim,  durant tot el mes de maig, tota classe d’activitats de diferents àmbits del món friqui com el manga, la ciència-ficció, els jocs de rol i molt més, com hama beads amb figures d’Star Wars, tallers de cuina enfocats en les receptes d’Studio Gibli i Harry Potter, torneig d’Smash Bros. S’acabarà el dissabte 27 amb el MAY BE FREAK.

Aquest dia ens acomiadarem amb tota d’allò més friqui de l’any, amb un esdeveniment amb diverses activitats, com  taller de customització friqui de bosses, partides d’home llop ambientades en Star Wars, un trivial friqui, karaoke, taller de còctels sense alcohol, passarel·la cosplay… I enguany comptam també amb la col·laboració dels amics de la ciència-ficció, que duran una exhibició de Ludosport i tallers d’espases làser.

Deixa el teu costat muggle a casa i vine amb els teus nakames a treure el costat més orgullós del friqui que dus dins.Com diria Jack Sparrow, que el MAY BE FREAK sigui recordat com el mes en què GAIREBÉ perds l’oportunitat de gaudir de moments de diversió.

Ens veurem pels Espais, on s’està millor que a Mordor, i que la força us acompanyi sempre.