No hi ha res més avorrit que haver de posar-te a netejar la teva habitació. Sempre hi ha una mica de pols, però què passaria si trobassis un joc molt divertit anomenat Pelusas  

Nosaltres t’explicam com funciona!    

Cartes Pelusas
Cartes Pelusas

Pelusas és un joc per a grups de 2 a 6 jugadors i les seves partides duren aproximadament 20 minuts.    

L’únic material que trobaràs a la seva capsa són 110 cartes, des de l’1 al 10. La idea és posar totes aquestes cartes cap per avall al centre d’on juguin els jugadors, com una muntanya de pelusses.  

Cartes Pelusas
Muntanya de Pelusas

 

L’objectiu principal és obtenir punts, però no et creguis que és tan fàcil…   

 

COM ES JUGA:

Decidiu qui serà la primera persona a agafar torn, després l’ordre seguirà el sentit de les agulles del rellotge.   

Els torns són iguals per a tothom. Podràs cercar al munt 3 cartes. Aquestes 3 primeres podran tenir números repetits; per exemple: 7, 7 i 2. Pots anar sumant pelusses fins que vulguis, però si et surt un altre 7 o un altre 2 perdràs totes les teves cartes, que es descartaran en un altre munt. Recorda-ho: has de deixar les teves cartes boca amunt davant teu; tothom ha de veure els números que treus.   

Cartes Pelusas
Zona de joc

Continuant amb l’exemple, imagina que en acabar el teu torn la teva companya comença a treure les seves cartes i coincideixen amb els mateixos valors que les teves: el número 7. Si ella se n’adona podrà robar-te les cartes; si treu una altra carta del munt de pelusses sense robar-te els sets quedarà prohibit el robatori.  

Cartes Pelusas
Exemple robatori

Una vegada feta la roda de torns, si quan et torna a tocar tens cartes davant podràs guardar-les en el teu munt individual.   

El joc acaba quan s’han recol·lectat totes les cartes del centre. És aquí quan cada jugador compta les pelusses que ha obtingut en el seu munt individual. Qui té la puntuació més alta guanya.   

Pelusas
Puntuació

Per a entendre-ho millor et deixam un vídeo explicatiu de com es juga. I no t’oblidis de passar pels nostres centres per a jugar a Pelusas, la pols mai ha estat tan divertida com ara!