Des de fa uns quants anys els jocs de rol, tant en modalitat de joc de taula com de rol en viu, són molt presents als Espais Joves. 

Des de la línia de Ludoteca s’han organitzat tant partides one-shot o d’una sola sessió, com  autèntiques campanyes que durant mesos s’han dirigit als nostres Espais.  

Fins i tot en aquests mesos en què quedam a casa més que mai, l’univers del rol de taula ha sobreviscut i s’ha fet més fort que mai. Jugadors/res i màsters han traslladat els seus universos de fantasia al món virtual i, gràcies a plataformes com Discord o Jitsi Meetscontinuam gaudint cada setmana d’aventures que ens transporten des del món de les tenebres (Vampir ,La Mascarada) fins a la fantasia heroica de Dungeons and Dragons, sense oblidar que el rol també va ser protagonista de la celebració del Dia d’Star Wars amb l’organització de dues partides consecutives inspirades en la famosa saga. 

Per tot això, des de la línia de Ludoteca hem volgut fer una passa més enllà i crear un espai de trobada virtual on poder continuar parlant i aprofundint sobre aquests múltiples universos.  I així és com neixen les Master-túlies o “tertúlies de rol” per a jugadors i per a màsters, per a principiants i per experts, per apassionats i per a curiosos. 

Dos dimarts al mes ens trobarem per a Jitsi Meets i aprofitarem aquest espai per parlar de tot allò que ens vengui de gust relacionat amb el món del rol. 

Cada sessió es triarà una temàtica al voltant de la qual versarà la pròxima tertúlia, i d’aquesta manera cada participant anirà pensant en què hi pot aportar: imatges del disseny dels seus personatges, vídeos de partides, enllaços webs d’interès, recomanacions sobre manuals de joc, consells per a màsters novells, etcètera. 

Dimarts 5 de maig vàrem inaugurar aquest cicle de tertúlies amb una primera trobada en què vàrem poder parlar de quina havia estat la primera experiència en el rol dels jugadors/res: com va ser la seva primera partida, què els va acostar a provar el rol i com era el seu primer personatge. 

Si tens ganes d’escoltar les experiències d’altres jugadors/res o senzillament conèixer gent amb la mateixa passió que tu, aquest és el teu lloc. 

Per a més informació, per a proposar temes per a pròximes  tertúlies i per apuntar-thi, pots fer-ho enviant un missatge al 638 429 147. 

 

Laura, Dinamitzadora Ludoteca