Des de la Comunitat Pokémon Balears presentàrem com poder crear un equip pokémon des de zero (en aquest cas per a combats de tipus individual), amb les idees principals, les combinacions d’atac, com cobrir les debilitats, etc. Per a ajudar a explicar-ho agafarem com a exemple l’equip que va guanyar el torneig que la comunitat va preparar per a l’esdeveniment de la Ratagamer, creat per Lluís López, un dels millors creadors d’equips de la comunitat, sempre fomentant la creativitat i originalitat per a jugar amb equips nous, no només amb equips estables molt utilitzats i repetitius.

 

Per a començar a crear un equip cal tenir clara la modalitat de combat, ja sigui combat individual, combats dobles, combats amb regles competitives. En aquest cas l’equip és per a combat individual de generació vuitena, amb la seva principal funció de joc “Dynamax”, i hem de tenir en compte el principal avantatge dels combats individuals: els múltiples canvis de Pokémon, per a obtenir avantatge de tipus o estratègies per a enfortir el Pokémon amb els augments en les estadístiques.

 

 

L’equip està format per Falinks, Tyranitar, Excadrill, Durant, Rotom rentadora i Bisharp

 

El principal pokémon d’aquest equip és Falinks, amb el seu atac bastió final augmenta totes les seves característiques un nivell i es torna més ofensiu i defensiu. El repartiment d’EVS anirà destinat a atac i velocitat per a potenciar el seu poder ofensiu i poder realitzar l’atac bastió final abans que molts rivals. Bisharp disposa de dansa espasa, que augmenta el seu nivell d’atac en 2 nivells, la qual cosa, sumada a la seva habilitat que augmenta l’atac 2 nivells quan disminueix una característica, fa que tingui un poder ofensiu molt interessant. A més, compta amb l’atac cop baix, que ataca amb prioritat. Bisharp i Falinks es cobreixen en resistències i debilitats, Falinks és feble contra volador i psíquic, tipus als quals resisteix Bisharp. Un altre cobertura és Tyranitar; el seu tipus roca resisteix al volador i el seu tipus sinistre ho fa immune als psíquics.

 

Una altra combinació és Tyranitar amb Excadrill, fent sinergia combinant. Atès que Tyranitar introdueix la tempesta d’arena amb la seva habilitat, i Excadrill té una habilitat que dobla la seva velocitat en tempesta d’arena. Tyranitar porta l’objecte segur debilitat, objecte que aprofita ateses les seves múltiples debilitats, la seva bona defensa i punts de salut. És un pokémon pensat per a dinamaxitzar, doblant els seus punts de salut i aguantant millor els atacs. D’altra banda, Excadrill, després que Tyranitar, sigui debilitat amb la tempesta d’arena és més ràpid i pot fer molt de mal amb el seu alt atac, amb una bona cobertura d’atacs i equipat amb l’objecte banda focus que li permet resistir un atac molt efectiu.

 

La velocitat és molt important als combats Pokémon; per això als equips hi sol haver un pokémon amb l’objecte mocador elecció, o algun pokémon amb moviments que controlin la velocitat com espai rar o vent afí. En aquest equip, aquest pokémon és Rotom-rentadora. Aquest objecte augmenta un 50% la velocitat, però només deixa efectuar un dels 4 moviments. Permet sorprendre el rival i atacar abans. També disposa de voltcanvi, que després de fer mal obliga a canviar de pokémon i es pot posar un pokémon que resisteixi l’atac. En aquest cas es complementa bé amb Durant, atès que Rotom-rentadora és feble contra el tipus planta i Durant el resisteix. Rotom-rentadora té joc brut, un atac que fa mal comptant amb l’atac del rival, molt útil contra pokémons que maximitzen el seu atac com Snorlax després d’usar tambor, Cloyster després d’usar trencacuirassa o Mimikyu amb dansa espasa.

 

Durant és l’altre pokémon de l’equip, també pensat per a usar dynamax atès que té una bona velocitat i alt poder d’atac, amb una habilitat que augmenta un 50% l’atac, encara que en redueix la precisió un 20%. Els atacs que no fallen, com els atacs dynamax, no es veuen afectats per aquesta disminució de la precisió, per la qual cosa és una forma d’explotar l’habilitat i per a realitzar el major dany possible i intentar el KO porta equipat l’objecte vidasfera.

 

EVS

Pel que fa al repartiment d’EVS de l’equip, ja que és un equip clarament ofensiu estan repartits en atac i velocitat, excepte en Tyranitar, en què cercam la resistència d’atacs per a poder activar l’objecte i després atacar més fort. 

 

Per últim, cal destacar que cada equip també depèn de l’habilitat de cada jugador, de com aquest jugador és capaç de predir canvis, atacs, etc., encara més si el jugador coneix cada tipus de pokémon i la millor manera de combatre contra ells. 

 

Equip admin Comunitat Pokémon Balears