Es pot viure dos mesos sense menjar i dues setmanes sense aigua, però només es pot viure uns minuts sense aire. La terra no és una herència dels nostres pares, sinó un préstec dels nostres fills. L’amor és la força més gran de l’univers, i si en el planeta hi ha un caos mediambiental és també perquè manca amor per ell. Hi ha suficient en el món per a cobrir les necessitats de tots els homes, però no per a satisfer la seva cobdícia. 

Mahatma Gandhi

Ahir, 22 d’abril, va ser el Dia de la Terra, la gran beneficiada del confinament humà gràcies a la reducció de pol·lució, l’aturada de les produccions massives i de les indústries, etc. 

Tot i això, ja hem dit que el planeta necessita altres accions per a ser sostenible. Quan això acabi i tornem a la nostra vida serà necessari seguir pensant en la nostra terra i en fer-ne un lloc agradable per als qui vindran darrere nostre. 

En aquest sentit, avui volem fer d’altaveu d’una convocatòria de manifestació encapçalada per Fridays for Future, 2020 Rebelión por el Clima i Alianza por el Clima i que està prevista per a aquest divendres, dia 24 a les 22 h i es durà a terme mitjançant la projecció d’ombres des de les nostres terrasses, balcons, etc. 

Les entitats organitzadores defensen que les mesures de desconfinament s’han de desenvolupar de manera responsable, justa i sostenible. Així ho expliquen al seu comunicat conjunt: 

“En el context de l’emergència sanitària actual i la posterior sortida econòmica, centenars d’organitzacions socials davall el paraigua de Fridays for Future, 2020 Rebelión por el Clima i Alianza por el Clima convoquen la ciutadania a una acció global pel clima el pròxim divendres 24 de abril a las 22 h per a reivindicar una tornada que posi en el centre el medi ambient i les persones i tengui en compte criteris de justícia social i climàtica”.

Cal destacar que les entitats organitzadores han preparat la manifestació d’aquesta manera per a no interferir en la lluita contra el virus i que aquesta és una iniciativa internacional amb promoció arreu del món, de la mà de Fridays For Future i amb el lema “Global Strike for Climate”.  

És comprensible que, ateses les nostres condicions actuals, no dediquem temps a pensar en el planeta, en el canvi climàtic i en el mal irreparable que l’actual model de producció i consum li està produint. ARA que tenim temps val la pena pensar en com sortir d’aquest confinament tractant de respectar la natura i el nostre entorn, que quedarà per a generacions posteriors. 

Des del Servei de Dinamització d’Espais Joves us convidam a fer les vostres pròpies ombres projectades a façanes i/o parets i compartir-les amb nosaltres a través de les xarxes socials, etiquetant el servei i  les entitats organitzadores. 

Dinamitzador diversitat