Durant aquest mes heu pogut conèixer algunes dades sobre la contaminació que produeix la roba que utilitzam cada dia. La industria tèxtil es la segona més contaminant del món i produeix més del 10% de gasos d’efecte hivernacle a l’any!

S’estima que la producció tèxtil és responsable d’un 20% de la contaminació d’aigua potable del món i representa el 35% dels microplàstics del medi ambient, a part de totes les implicacions ètiques que representen la majoria de grans multinacionals: explotació infantil, tracta de persones…

Però… què podem fer per a aturar aquesta situació?

Evita comprar roba per a una temporada, les compres impulsives de rebaixes, etc. La roba de mala qualitat es romp amb més facilitat i cremar-la es més contaminant que el carbó o el gas natural. Intenta reutilitzar-la, reparar-la i donar-la finalment per a evitar que acabi a les incineradores.

Els tèxtils orgànics i reciclats són la millor opció, però així i tot contaminen en produir-los i en netejar-los. Evita el consumisme massiu; la millor eina que tenim com a consumidors és evitar comprar el que volem que no es produeixi.

Entre tots podem fer un món millor i més verd. T’animes a posar en pràctica els nostres ecotips?