Quan les coses semblen fosques, els voluntaris poden escampar llum.” 

Susan J. Ellis 

 

L’esforç desinteressat per a dur alegria als altres serà el començament d’una vida més feliç per a nosaltres mateixos.” 

Helen Keller 

 

Durant aquest mes de maig hem tingut el plaer d’organitzar un debat sobre el voluntariat. Amb la participació d’alguns voluntaris i algunes voluntàries de diferents àmbits hem pogut parlar sobre temes de sempre relacionats amb el voluntariat. 

No podem més que agrair al PLAVIB, a Creu Roja, a l’esplai Fent Camí, a VOLUNTARIS de diverses iniciatives i a les persones qui el voluntariat va obrir un camí laboral que ara és la seva tasca professional… la seva assistència, la seva entrega i la seva passió per aquest món tan peculiar. 

L’equip d’Espais Joves, sempre intentant treure profit de les situacions que hem de viure, va posar en marxa la maquinària i va pensar en diversos temes sobre el voluntariat que podrien donar de què parlar. Tant és així que alguns dels temes ja els treien a conversa els voluntaris i les voluntàries abans de donar-hi pas nosaltres. 

TOTS els voluntaris i les voluntàries varen deixar frases per al record. En volem destacar algunes per si, en llegir aquest post, us animau a demanar-nos preparar una nova quedada on puguem passar una estona entretinguda parlant d’allò que més ens agrada o preocupa. 

Temes com la bretxa digital, que dificulta també el treball dels voluntaris i les voluntàries en aquesta situació que estam vivint, o realimentar l’afecte solidari que treu el millor de tots i totes varen estar a l’ordre del dia. Els i les participants no varen oblidar-se de tractar d’explicar què significa el voluntariat per a ells i elles, i l’opinió més estesa ens deia que “El voluntariado es el pegamento de la Sociedad”, allò que uneix les persones amb un objectiu comú i ens fa més forts enfront de les adversitats. 

No ens oblidem de la tasca del voluntariat de cara a la nova normalitat. En aquest sentit, els voluntaris i les voluntàries varen expressar el seu desig de poder proporcionar un lleure segur per a tothom. 

Dinamitzador diversitat