Avui posam la mirada en un clàssic. La novel·la de la qual us parlam avui va ser publicada l’any 1952. L’escriptora la va firman amb el nom de Claire Morgan i la va anomenar El preu de la sal. Se’n varen vendre més d’un milió d’exemplars. Carol va tornar a editar-se el 1984.

Així doncs, Carol és una novel·la d’amor entre dones i la seva lectura provoca la mateixa intriga i passió que moltes novel·les policíaques o d’altres gèneres. Tot i fer més de 50 anys de la seva publicació ha perdurat atemporalment i no resulta de lectura enrevessada ni desfasada.

Highsmith enfoca la temàtica d’aquest llibre d’una forma diferent, però amb un tractament especial. A les seves pàgines no hi trobareu drames, ni tragèdies; tampoc dissorts perquè les dues dones es trobin estimant-se l’una a l’altra. L’enfocament proposat per l’autora arriba a resultar força ingenu i, sobretot, natural. Llegireu emocions i estats d’ànim precisos, escrits amb delicadesa. Tampoc trobareu escenes de sexe explicites ni remordiments en les protagonistes.

Creim en les bones lectures, aquelles que ens fan aturar un moment a reflexionar si circulam en la direcció correcta i Carol n’és una. Així, quedau convidats a compartir les vostres impressions d’aquesta lectura amb nosaltres etiquetant-nos a @espaisjovespalma i, com sempre, us encoratjam a visitar la VOSTRA web lgtbi de referència.

Dinamitzador Diversitat