8M:La setmana de les dones als Espais Joves
Un any més, en commemoració del Dia Internacional de la Dona, les joves no han volgut deixar passar aquestes dates i han decidit organitzar amb força, talent, i creativitat tot un seguit d’activitats i iniciatives d’allò més diverses. L’objectiu, com sempre: mostrar i donar a conèixer les seves passions, propostes i inquietuts.
Tot i que la major part de les accions s’han dut a terme via on line, això no ha estat un obstacle per a poder donar visibilitat d’aquestes iniciatives, ja que les xarxes socials també serveixen i molt com a finestra al món per arribar al màxim de gent possible.
Així, durant la setmana del 8 al 15 de març, hem pogut conèixer i participar de les propostes de les joves.
El toc artístic ha vingut per una banda, del grup de ball B-Hidden (@bhidden_) que ens han explicat en entrevistes com han estat pioneres en el disseny i organització d’esdeveniments de ball de gran format, a serveis com els Espais Joves. Per altra banda, les joves Carme Moner (aka Karma, @poesia_realk) i Susi Rubert (aka @silver_raplife) amb el suport , talent i experiència de Sheila Nuñez (@nmsheila) han treballat en la composició d’un rap reivindicatiu i feminista, amb el títol “Ahora me toca hablar a mí”. Ha nascut un nou himne d’empoderament i de lluita contra la desigualtat.
Tampoc podien faltar les dones Gamers que han arribat al món dels streamings de videojocs per a quedar-s’hi, i han organitzat una jornada de jocs col·laboratius i en directe, des de la plataforma Twitch. Gràcies a Vane Pérez, (@slendermiauu) Paula Moyano (@Nehaly) i Nhoa Rodríguez (@rinhoa_ ) per agafar els comandaments i fer-nos passar un horabaixa d’entreteniment i emoció.
Finalment , de la mà d’Adelaida Alcázar (@adelaidaalcazar) , Marina Falagan (@marinafr29) i Coral García (@coral_garcia28) us hem pogut donar a conèixer una mica més què hi ha darrera d’ADES, l’Associació Balear Esportiva, Educativa i Social, que treballen per l’empoderament de la dona des del body positive i la validació de tot tipus de dones, trencant mites i estereotips.
A més, hem comptat amb activitats més participatives com les tertúlies i dinàmiques organitzades per monitores i monitors dels Espais Joves i que també han permès donar el protagonisme merescut a les nostres dones referents (ja siguin més properes a nosaltres o bé a referents i personatges públics)
I finalment, hem treballat en la creació d’una llista de reproducció musical de dones artistes referents (vocalistes, bandes comformadoes per dones…) que podreu trobar també a la nostra web de Música i So. Gràcies a Marina Rueda (@marinaruedaaaa) per compartir-la al seu perfil d’Spotify i així ajudar-nos a fer-la arribar a més persones.
Gràcies a totes! Seguim lluitant plegades per un 8 de març que no duri un sol dia. Per un 8 de març que ens duri fins el proper 8 de març de 2022.