Per a aquesta setmana, hem pensat en un títol d’una sèrie documental, que ens explica la història de Pat i Terry, dues ancianes de més de 90 anys que varen viure tota la seva vida com a parella, ocultant la seva relació a gairebé tothom. Una emotiva història d’amor que abasta set dècades.

Molts de nosaltres, en algun moment, hem conegut «tietes» com Pat i Terry, potser com a familiars nostres o conegudes i, en el tipus de pensament de dècades passades, mai vàrem suposar que aquestes «tietes» o amigues de tota la vida que vivien juntes tenien una relació diferent. Les protagonistes d’Un amor secreto, dues dones canadenques de més de 90 anys, que han viscut sota el mateix sostre durant set dècades, són aquestes «tietes» en qüestió. I, ara fa poc, han gosat explicar als seus familiars que en realitat han estat sempre una parella.

Així doncs, la nostra recomanació és un emotiu retrat d’aquestes dues dones, en la seva vellesa i també al llarg de les seves vides. Dirigida per un nebot net de Terry, la sèrie va comptant, paral·lelament, els seus anys recents, els que arranquen amb la «confessió» familiar. Inclouen mudances, malalties i altres sorpreses que és millor no avançar, però que no deixaran indiferent ningú… Les seves respectives infàncies, com es van conèixer, els inicis de la relació i, òbviament, una vida sencera vivint com a «tietes» mantenint aquest secret tant amb els familiars com amb els companys de treball i només trobant un petit grup afí amb el qual poder ser i estar sense haver de dissimular la seva relació.


Si teniu ganes d’aportar amb les vostres pròpies recomanacions, no dubteu a contactar amb nosaltres per a poder donar visibilitat a ofertes culturals lgtbi. A més, us convidam a stalkejar les nostres xarxes (@espaisjovespalma) i seguir atentes al web web lgtbi de referència.

Dinamitzador de Diversitat