Ell és en Jaume Mora, un jove que ja ha col·laborat amb nosaltres amb anterioritat i que aquest pic ens mostra una miqueta més d’ell. En Jaume és un jove amant de la fotografia, i ens ho va demostrar oferint-nos un taller de fotografia recentment. Amb ell vàrem aprendre molt d’aquest món, però el que més esperam és poder seguir comptant amb ell, col·laborant amb nosaltres.

Si vols conèixer una miqueta més sobre ell i la seva passió no dubtis de continuar llegint.

1. Abans de començar, podries presentar-te perquè et coneguem una mica millor?

El meu nom és Jaume Mora i tenc 25 anys. Vaig començar estudiant Dret, però aviat em vaig adonar que no era el que més m’agradava fer i que realment volia dedicar-me a la fotografia.

2. En què consisteix la teva iniciativa?

La meva iniciativa, en aquest cas, la fotografia, és l’art i la tècnica que permet obtenir i guardar de manera permanent imatges, ja sigui en paper (fotografia analògica) o bé en dispositius d’emmagatzematge de dades (fotografia digital), basant-se en el principi de la càmera obscura. Encara que ens agrada dir que fer una fotografia és tenir el coneixement per a saber pintar amb la llum.

El meu temps lliure el dedic a la fotografia, si bé m’agradaria dedicar-m’hi professionalment.

3. Com vares començar amb aquesta iniciativa?

Fa 4 anys em vaig comprar la primera càmera rèflex i amb ella començà tot: vaig sentir aquell impuls de voler saber-ne més i així ho vaig fer. Es pot dir que vaig descobrir la meva vertadera vocació, ser fotògraf professional.

4. Es tracta d’una iniciativa autodidacta o et vares formar?

Com més coses sabia de fotografia, més m’agradava, podríem parlar d’addicció per assolir coneixements fotogràfics. De manera que, primerament, vaig començar en aquest món de manera autodidacta, però les ganes d’aprendre feren que anàs a més… Per això, vaig fer una investigació sobre les diverses universitats que oferien matèries relacionades amb el món fotogràfic i així va ser com vaig decidir començar el Grau de Comunicació i Màrqueting a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

5. En què t’inspires en les teves creacions, segueixes alguna tendència?

Mitjançant la fotografia el que vull reflectir són els sentiments de la gent, que una imatge ens pugui transmetre i ens remogui el nostre interior. Per seguir aquesta tendència el meu pilar fonamental és la naturalitat, és a dir, una imatge espontània, no forçada.

6. Segueixes algun procés creatiu?

Sí, aquest comença des del moment en què em ve una idea al cap fins que l’aconseguesc dur a terme. Podríem dir que el procés creatiu és sempre present, ja que en qualsevol moment i en qualsevol lloc em pot venir una imatge mental espectacular, que algun dia tindrà la seva projecció exterior.

7. Tens qualque característica que diferenciï les teves creacions de les dels altres fotògrafs? Empres en les teves creacions algun tipus de “segell” que marqui la diferència?

Crec que cada fotògraf té el seu estil, més definit o menys, però segueixen una tendència. És a dir, cada obra és única per ser únic el seu autor. Un mateix escenari serà captat de diferent manera perquè els ulls que el miren no són els mateixos, tot depèn de la perspectiva, del saber mirar i com transmetre. En conseqüència, les meves fotografies, com ja he mencionat abans, es caracteritzen per la naturalitat, l’espontaneïtat del moment. Puc tenir idees pensades i dur-les a terme, però sempre captant-les des d’aquella mirada més realista. Una vegada enllestida la fotografia, passa per l’edició. Són tantes les formes d’editar una imatge… però sempre cerc el mateix resultat: que la imatge ens transmeti per la seva naturalitat, sense afegits.

8. Diries que la teva iniciativa és accessible per a tothom?

Sí, evidentment, qualsevol persona hi pot accedir, no és necessari gastar-se molts de doblers per a poder fer fotografies bones. Actualment amb els smartphones tots tenim una càmera a la butxaca, tan sols fan falta coneixements sobre les regles fotogràfiques, i un poc de vista per a poder fer bones fotografies amb el nostre smartphone.

9. Que creus que pot aportar participar en la Nit de l’Art a la teva iniciativa?

Participar en la Nit de l’Art és una meravellosa oportunitat per a impulsar la meva iniciativa i així donar-me a conèixer. Encara que també servirà per a conscienciar la gent que la fotografia és un art i mereix ser valorada com a tal.

10. Tens alguna xarxa social on puguem conèixer millor les teves creacions?

Actualment, per Instagram és on estic més actiu. Si voleu conèixer de primera mà la meva feina, ja sabeu: @jaume_mora_