CUINA MES DE JULIOL
Uncategorized
0
Avui us duim unes receptes molt estiuenques:
Cuscús
Ingredients cocció cuscús
- 1 kg cuscús
- 100 g OOVE
- 20 g sal
- 5 g sucre
- 4 g ras el hanout
- 1 g comí
- 1.2 kg aigua
Ingredients amanida
- ½ ceba
- 1 pebre verd
- ½ pebre vermell
- 15 g herba-sana
- 30 g suc de llimona
- sal, pebre, vinagre, OOVE
Preparació
- Bullir aigua.
- En un recipient deixar cuscús i afegir la quantitat d’OOVE.
- Mesclar els ingredients secs en un tassó.
- Quan bulli l’aigua, afegir els ingredients secs a l’aigua.
- Agregar la mescla d’aigua amb espècies al cuscús.
- Tapar amb paper film durant 10 o 15 min.
- Mentrestant, tallar els pebres i la ceba en trossos petits.
- Després, separar els grans de cuscús amb l’ajuda de la mà.
- Mesclar-ho tot i amanir amb sal, pebre, vinagre, OOVE, suc de llimona, herba-sana picada.
Gaspatxo de mango
Ingredients
- 500 g tomàtiga
- ¼ ceba tendra
- 50 g pebre groc
- 70 g cogombre
- 100 g mango
- 10 g sal
- 1 g pebre blanc
- 20 ml vinagre de xerès
- 50 ml OOVE
- 10 g pa
- 200 g aigua
Preparació
- Netejam bé les tomàtigues i rentam tota la verdura que emprarem. Tallam en quarts les tomàtigues i les afegim a un recipient.
- Pelam els cogombres i els tallam en trossets petits. Tallam de la mateixa manera la ceba pelada i el pebre.
- Tallam el pa en trossos petits i li afegim una mica d’aigua, el deixam reposar. Així ajudam que el pa s’estovi i serà molt més fàcil de batre.
- Pelam el gra d’all i, com que l’usarem en cru, li llevam el centre perquè no repeteixi. Ho afegim al recipient amb la tomàtiga i les altres hortalisses.
- Ha de reposar com mínim una nit a la nevera, i després ho batem amb Thermomix.
- Colam amb un colador i servim en fred.
- Es pot adornar amb pebre, tomàtiga, mango tallat en trossos petits.
Gaspatxo de remolatxa
Ingredients
- 500 g tomàtiga vermella madura
- ¼ ceba tendra
- 50 g pebre vermell
- 50 g pebre verd
- 70 g cogombre
- 100 g remolatxa
- 10 g sal
- 1 g pebre negre
- 20 ml vinagre de Mòdena
- 50 ml OOVE
- 10 g pa
- 200 g aigua
Preparació
- Netejam bé els tomàquets i rentam tota la verdura que emprarem. Tallam en quarts les tomàtigues i les afegim a un recipient.
- Pelam els cogombres i els tallam en trossets petits. Tallam de la mateixa manera la ceba pelada i el pebre.
- Tallam el pa en trossos petits i li afegim una mica d’aigua, el deixam reposar. Així ajudam que el pa s’estovi i serà molt més fàcil de batre.
- Pelam el gra d’all i, com que l’usarem en cru, li llevam el centre perquè no repeteixi. Ho afegim al recipient amb el tomàquet i les altres hortalisses.
- Ha de reposar com mínim una nit a la nevera, i després ho batem amb Thermomix.
- Colam amb un colador i servim en fred.
- Es pot adornar amb pebre, tomàtiga, ou cuit, pernil salat tallat en trossos petits.
Broqueta de pollastre ras el hanout
Ingredients
- 1 kg pollastre
- 12 g sal
- 15 g ras el hanout
- 15 g julivert picat
- 10 g all
- 10 g pebre vermell dolç
- 1/2 llimona
- 3 g pebre negre
- 30 g oli d’oliva
Preparació
- Tallam la carn de pollastre en trossos de 3×3 cm, més o menys.
- Amb l’ajuda de la batedora de mà es pot preparar una picada d’all i julivert amb oli d’oliva.
- Barrejam la carn amb la picada i els altres ingredients i deixam macerar mínim 1 hora.
- Cuinam la carn macerada en una paella.
- Després de cuinar, inserim els trossos de pollastre en una broqueta de fusta.