CUINA MES DE JULIOL
Uncategorized
0
Avui us duim unes receptes molt estiuenques:
Cuscús
Ingredients cocció cuscús
- 1 kg cuscús
- 100 g OOVE
- 20 g sal
- 5 g sucre
- 4 g ras el hanout
- 1 g comí
- 1.2 kg aigua
Ingredients amanida
- ½ ceba
- 1 pebre verd
- ½ pebre vermell
- 15 g herba-sana
- 30 g suc de llimona
- sal, pebre, vinagre, OOVE
Preparació
- Bullir aigua.
- En un recipient deixar cuscús i afegir la quantitat d’OOVE.
- Mesclar els ingredients secs en un tassó.
- Quan bulli l’aigua, afegir els ingredients secs a l’aigua.
- Agregar la mescla d’aigua amb espècies al cuscús.
- Tapar amb paper film durant 10 o 15 min.
- Mentrestant, tallar els pebres i la ceba en trossos petits.
- Després, separar els grans de cuscús amb l’ajuda de la mà.
- Mesclar-ho tot i amanir amb sal, pebre, vinagre, OOVE, suc de llimona, herba-sana picada.
Gaspatxo de mango
Ingredients
- 500 g tomàtiga
- ¼ ceba tendra
- 50 g pebre groc
- 70 g cogombre
- 100 g mango
- 10 g sal
- 1 g pebre blanc
- 20 ml vinagre de xerès
- 50 ml OOVE
- 10 g pa
- 200 g aigua
Preparació
- Netejam bé les tomàtigues i rentam tota la verdura que emprarem. Tallam en quarts les tomàtigues i les afegim a un recipient.
- Pelam els cogombres i els tallam en trossets petits. Tallam de la mateixa manera la ceba pelada i el pebre.
- Tallam el pa en trossos petits i li afegim una mica d’aigua, el deixam reposar. Així ajudam que el pa s’estovi i serà molt més fàcil de batre.
- Pelam el gra d’all i, com que l’usarem en cru, li llevam el centre perquè no repeteixi. Ho afegim al recipient amb la tomàtiga i les altres hortalisses.
- Ha de reposar com mínim una nit a la nevera, i després ho batem amb Thermomix.
- Colam amb un colador i servim en fred.
- Es pot adornar amb pebre, tomàtiga, mango tallat en trossos petits.
Gaspatxo de remolatxa
Ingredients
- 500 g tomàtiga vermella madura
- ¼ ceba tendra
- 50 g pebre vermell
- 50 g pebre verd
- 70 g cogombre
- 100 g remolatxa
- 10 g sal
- 1 g pebre negre
- 20 ml vinagre de Mòdena
- 50 ml OOVE
- 10 g pa
- 200 g aigua
Preparació
- Netejam bé els tomàquets i rentam tota la verdura que emprarem. Tallam en quarts les tomàtigues i les afegim a un recipient.
- Pelam els cogombres i els tallam en trossets petits. Tallam de la mateixa manera la ceba pelada i el pebre.
- Tallam el pa en trossos petits i li afegim una mica d’aigua, el deixam reposar. Així ajudam que el pa s’estovi i serà molt més fàcil de batre.
- Pelam el gra d’all i, com que l’usarem en cru, li llevam el centre perquè no repeteixi. Ho afegim al recipient amb el tomàquet i les altres hortalisses.
- Ha de reposar com mínim una nit a la nevera, i després ho batem amb Thermomix.
- Colam amb un colador i servim en fred.
- Es pot adornar amb pebre, tomàtiga, ou cuit, pernil salat tallat en trossos petits.
Broqueta de pollastre ras el hanout
Ingredients
- 1 kg pollastre
- 12 g sal
- 15 g ras el hanout
- 15 g julivert picat
- 10 g all
- 10 g pebre vermell dolç
- 1/2 llimona
- 3 g pebre negre
- 30 g oli d’oliva
Preparació
- Tallam la carn de pollastre en trossos de 3×3 cm, més o menys.
- Amb l’ajuda de la batedora de mà es pot preparar una picada d’all i julivert amb oli d’oliva.
- Barrejam la carn amb la picada i els altres ingredients i deixam macerar mínim 1 hora.
- Cuinam la carn macerada en una paella.
- Després de cuinar, inserim els trossos de pollastre en una broqueta de fusta.
Related Posts
Deja una respuesta Cancelar la respuesta
Etiquetes
8M
25N
agenda
agenda jove
ball
concurs
costura
Creació Artística
creadors
cuina
dansa
dibuix
DIY
dona
dones
entrevista
espai exterior
ESPAISJOVES
espais joves
fotografia
igualtat
joc
jocs
jocs de taula
joventut
Joventut Palma
joves
kpop
LGTBI
llevant
ludoteca
meet and greet
migjorn
migjorn rock
musica i so
música
palma
phonolegs
streamer
taller
tallers
tallers virtuals
tips
tutorial
vegà