Des de la línia de Ludoteca inaugurem una nova secció a la web d’Espais Joves. Us presentem Zona de Rol. Un espai virtual on periòdicament publicarem entrevistes, articles i altres recursos relacionats amb els jocs de Rol en totes les seves vessants.

Avui estrenem aquesta secció amb una primera entrevista a Xisco Gutiérrez, un jove de 22 anys molt actiu en l’organització i participació d’esdeveniments dins els Espais Joves, especialment dins la seva especialitat i amb allò que més l’apassiona: els jocs de Rol i en especial dins l’univers de Dungeons and Dragons.

Us deixem amb una petita entrevista per a que pogueu conèixer més a en Xisco així com el seus perfils de les seves xarxes socials d’instagram

Instagram personal: lorak_lightknight

Instagram especialitzat en rol: rolfantasyplay

Quant de temps fa que jugues a D&D? (Dungeons and Dragons)

Més de 10 anys jugant exclusivament a D&D, és a dir que vaig començar quan tenia uns 11 o 12 anys.

Per quin motiu vas decidir fer-te Dungeon Master?

La persona que em va fer a mi de Master i que em va preparar també per poder dirigir em va dir que ja estava preparat per fer-ho si em sentia amb la confiança i la il·lusió de començar i així va ser com em vaig decidir a iniciar-me jo també a dirigir les meves pròpies campanyes de Rol.

Què és allò que més t’agrada de ser Dungeon Master?

La llibertat creativa que et dóna el propi joc per crear els teus propis universos. Toti que és cert que també alguns móns de D&D et venen predeterminats pel propi sistema de jocs, també pots innovar totalment i el fet de poder crear jo els meus propis mons per a un grup de jugadors concret és allò que més m’agrada.

Què és el que més valores dels teus jugadors/es durant una partida de Rol?

Més que el fet de que sigui una persona molt aplicada en quant a que tingui coneixements de les regles i del funcionament en si mateix del sistema de D&D, allò que valoro més amb diferència és el respecte. Ja no només cap a mi com a Master, sino també cap als altres jugadors. Que respectin les normes i la voluntat dels altres jugadors. Ara mateix a les partides que dirigeixo és una realitat que m’estic trobant i de la que gaudeixo molt ja que no sempre m’havia trobat amb una circumstància tan favorable.

Com ha influenciat el Rol a la teva vida?

Definitivament si. M’ha marcat com a persona i m’ha ajudat molt ja que m’ha ensenyat respecte, disciplina, llibertat creativa , molts de valors i experiències. Crec que si mai hagués jugat a Rol, avui dia jo no seria la mateixa persona.

Quin tipus de Master et consideres?

Em sembla una pregunta molt interessant. Ja que en general es tendeix molt a classificar els Masters entre aquells que són més influenciables i es deixen portar totalment per allò que volen viure els personatges dels diferents jugadors, o bé els que són menys flexibles i fan que la història hagi de passar sí o sí per determinats punts amb els quals els jugadors s’hauran d’enfrontar de manera inevitable.

Em considero un Master que escolta als seus jugadors, i abans de posar-me a escriure la història, prefereixo escoltar-los i entendre cap a on volen anar i començar a construir un camí en aquesta direcció, però també tinc clars els punts imprescindibles de la història, per tant crec que estic en un punt intermig.

Què es allò que més agrada als teus jugadors en general: campanyes dissenyades o les teves pròpies?

Sense cap dubte les meves pròpies. Tot és molt més natural, i per experiència pròpia puc dir que el jugadors també ho disfruten més no sóc molt aficionat de les campanyes predterminades però entenc que són molt necessàries les campanyes predeterminades sobretot per a jugadors