Avui us duim un joc nou i divertit dels espais: SPEEDY ANTS.

Us explicam com funciona!

Disposam del següent contingut:

39 cartes de formiguer

35 cartes de formiga

Preparació:

Primer de tot hem de mesclar totes les cartes de formiguer i les col·locam damunt la taula de forma que tots en puguin veure el número. Aquestes cartes són el formiguer.

A continuació es mesclen les cartes de formiga, es col·loquen en un munt cap per avall i s’entreguen al que té més anys del grup. Aquestes són les cartes anomenades formiga.

Com s’hi juga?

  1. El que té el munt de formigues treu la primera carta. L’ha de destapar ràpid i de forma que tot el grup la pugui veure alhora. (Les cartes de formiga tenen dues informacions: el color de la família de formigues i el valor de la carta.)
  2. Una vegada descoberta la carta, tots han d’intentar tocar una carta de formiguer del mateix número que la formiga al més ràpid possible. La primera persona a tocar la carta es queda la formiga i ha de col·locar la carta destapada davant la seva zona de joc. Cada persona només pot tocar una carta del formiguer. Si s’equivoca de número no pot canviar.

IMPORTANT!

Les cartes guanyades no es poden posar una damunt l’altra, sempre s’han de veure totes.

3. Repetim el procés en la nova ronda. Però, ATENCIÓ!, si la nova carta és del mateix color que una o diverses cartes de formiga que han sortit anteriorment, s’ha de sumar el nombre de cartes d’aquest color ja agafades (NO ELS SEUS VALORS!) al valor de la carta treta.

Per exemple si hi ha 1 carta groga a la taula i es treu una formiga groga del número 10, el valor serà 10+1=11.

Final del joc

El joc acaba quan algú aconsegueix 1 formiga de cada color (hi ha 7 colors) o aconsegueix 5 formigues del mateix color.

En el cas que s’acabi el munt de cartes formiga i no s’aconsegueixin els objectius anteriors, guanya qui té més formigues o, en cas d’empat, qui té la formiga més alta.