T’agrada el món del rol, de les aventures o, simplement, t’apassiona contar històries?

 

T’agradaria crear una història interactiva? Per a fer una sorpresa original a un amic o amiga, amenitzar una trobada, explorar la infinitat de coses que pots contar…

 

Doncs, una miqueta inspirats en el que fan al canal de YouTube TikTakDraw (https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbTxiph5TH6YhLozI84gKpdgYZ6ak8LB), al qual, entre altres coses, es creen aventures interactives, et donam una sèrie de consells i tips de com crear una història interactiva a l’estil dels llibres de “Tria la teva pròpia aventura”:

 

Què vull contar?

 

Tria un tema que sigui interessant, o alguna cosa que t’interessi especialment. Identifica quin tipus d’història en vols contar: romàntica, de terror, de ciència ficció, dramàtica, històrica…

 

Una vegada que hagis triat de què vols parlar, la temàtica a què pertany i en quin to ho vols fer, pots començar a fer-ne un primer esbós, semblant a una sinopsi. Serà un gran punt de partida!

 

Fins on vull arribar?

 

Crea una sèrie de camins que et duguin a un o a diferents finals, segons es desenrotlli la història que vols contar. El camí que has de seguir per a contar-la és molt semblant a un arbre, ja que has de partir de l’arrel, i es dividirà en moltes branques.

 

 

Dona forma a la teva història

 

Has de tenir molt clara una regla d’or per a contar històries: sense conflicte, no hi ha història!

 

Com en tota narració, hi ha d’haver un personatge protagonista; aquest té un objectiu i ha d’enfrontar-se a una sèrie de conflictes o obstacles per a assolir-lo. Cada obstacle que ens trobam entre el personatge i el seu objectiu és una possible ramificació del nostre arbre, que ens pot plantejar dues o més opcions; per exemple:

 

     “Na Joana ha d’arribar al castell encantat abans de mitjanit; si no, caurà sobre ella una horrible maledicció! En sortir de casa pensa si ha d’anar a peu o agafar la bici.”

 

Ja hem creat dues branques noves i podem desenvolupar què passa si agafa la bici o què si va a peu.

 

Cada branca en pot donar lloc a moltíssimes més. El límit? El posau tu i la teva imaginació!

 

No et perdis!

 

En la mida del que sigui possible, has de fer una espècie de “mapa”, on puguis veure de manera molt visual les decisions que fan que avanci la història i cap a on; una cosa així com un esquema de decisions que t’ajudi a saber en tot moment on et trobes i cap a on vas.  

 

Aquí és on et pots permetre ser més creatiu o creativa, ja que hi podràs veure quan se separen els camins, si hi ha camins que es poden tornar a ajuntar, etc.

 

No tinguis por!

 

Explora, crea mons, inventa personatges i situacions increïbles…

 

Llança’t a l’aventura!