Dissabte 11 d’abril, l’Equip Dinamo amb la col·laboració d’Espais Joves va celebrar Ratagamer, una jornada de jocs en línia als quals s’accedia des del web creat per a l’ocasió, www.ratapinyada.com. Es tractava d’adaptar el format de Ratapinyada al món virtual, per a poder mantenir aquesta iniciativa juvenil.

Centrada en la temàtica gamer, es varen oferir 70 jocs, entre els quals es podien trobar des de videojocs a jocs retro, passant per jocs de taula en format en línia, jocs solitaris, trivials, etc.

Des de la línia de Ludoteca es va fer una convidada general a totes les entitats, grups i joves que participen de manera activa en el dia a dia d’aquesta línia, ja que com a joves apassionats pel món dels jocs i amb experiència en l’organització de tornejos i activitats amb aquest centre d’interès no hi podien faltar.

Així, ràpidament es varen sumar a la iniciativa un gran nombre de joves organitzadors, que feren créixer l’oferta d’activitats i jocs, li donaren varietat i potenciaren l’entreteniment dels futurs participants.

Vàrem comptar amb grans propostes com les de Game Developement Mallorca, un grup de joves creadors de videojocs que hi varen participar aportant un servidor de Minecraft i el videojoc Shipped, i evidentment, amb la Comunidad Pokémon Baleares, que va aportar jocs de cartes i el simulador de combats, i oferire entreteniment durant tota la jornada.

També vam poder jugar al Trivial feminista creat per Raquel Medina (Nippon Time), o als videojocs creats per alguns dels participants als tallers de disseny de videojocs, accedir al tutorial d’Scratch que va proposar la tallerista Nieves Ruiz, d’Easy Robotics.

I si les partides de Rol tenen protagonisme en l’oferta d’activitats de Ludoteca, tampoc podíem deixar d’oferir una partida de Dungeons and Dragons gràcies al nostre màster per excel·lència, Carlos Olivas, sense deixar de banda Inspectres, la primera partida de rol de la jornada, de bon matí i a càrrec d’Alex Ruiz, un jove que ha passat de jugador a màster i que va proposar una interessant partida de rol que mesclava l’humor amb l’univers de caçafantasmes.

A més, no hi va faltar una proposta de partides del famós League of Legends, de la mà de Jose Andreu, que va organitzar partides durant el matí i el capvespre, i va comptar a darrera hora amb el suport de Mon Carmona, que també les va retransmetre des del seu canal de Twitch.

I és que a la RataGamer, la secció de joves streamers, va ser una de les més potents de la jornada. Col·laboradors com Sandra Frau (Yuka_Tsuki), Matías Poblete (SoyMatt), Mon Carmona i Vanessa Pérez (Moncarmona i Slendermiau), la Comunitat de Smash Bros Mallorca o Nieves Ruiz, entre d’altres, varen retransmetre des dels seus canals des de les 11 fins a les 20 h, alguns de manera ininterrompuda, protagonitzant dinàmiques, promovent jocs i convidant tots els seus seguidors a participar a l’esdeveniment. A les 20 h finalitzàvem RataGamer mentre des d’alguns dels canals de Twitch encara podíem veure la final del torneig de Smash, i les partides de Rol s’acostaven a un desenllaç d’allò més emocionant. 

Des d’aquí, en nom de l’Equip Dinamo i dels Espais Joves volem donar les gràcies a totes i a tots els joves que varen col·laborar en aquest esdeveniment organitzant-lo i participant-hi. 

Gràcies per convertir-ho en realitat i per fer que ens quedàssim a casa amb un somriure.

 

Laura, Dinamitzadora  de Ludoteca.