Evitem la mort en suaus cotes, recordant sempre que estar viu exigeix un esforç molt més gran que el simple fet de respirar”. Pablo Neruda.

No podem resoldre problemes de la mateixa manera que quan els hem creat”. Albert Einstein. 

En temps de crisi moltes persones demostren el millor de la nostra societat, una solidaritat innata i que deixa de banda el possible benefici personal i, alhora, suposa una càrrega per a aquesta mateixa gent. 

En aquest sentit hem trobat un bon exemple del qual volem parlar avui. Dins el marc de la iniciativa “Coronavirus Makers” una empresa local, Easyrobòtics, s’ha posat en marxa i prepara i distribueix material sanitari a centres de Palma. 

Per aquelles i aquells que no coneguin la iniciativa: “Coronavirus Makers” és una xarxa nacional de persones que, amb les seves impressores en 3d, estan generant material per a ajudar a combatre el coronavirus. Concretament, fan mascaretes que puguin servir als sanitaris i les sanitàries com a defensa davant el possible contagi d’aquest virus. 

Hem parlat d’aquesta iniciativa amb na Nieves, històrica usuària del Servei de Dinamització d’Espais Joves, sobretot en accions de la línia de ludoteca, però també promotora d’activitats en les quals l’equip d’espais ha col·laborat estretament amb ella i els seus companys, com ara Hanami o Natsu, entre d’altres. Elns explica els detalls de la iniciativa i us transcrivim, a continuació, una part de la nostra conversa: 

Dinamitzador: Quins entrebancs us heu trobat a l’hora de distribuir els materials què heu fabricat?

Nieves: Ens trobam amb alguns entrebancs que tractam de salvar així com podem. 

Per una banda, ens manca un permís específic que ens deixi sortir a fer el repartiment del material que tenim preparat. Per altra, ens manca també un permís que ens faciliti sortir a comprar materials per a seguir fabricant mascaretes i altres equips de protecció necessaris. 

En aquest sentit, alguna empresa local ens comunica una donació de materials per a poder seguir treballant, però algunes vegades ens és necessari sortir a comprar per a seguir amb la nostra producció i ens està costant una mica. 

D: Com ho estau fent per a distribuir aquest material?

N: De moment estam repartint a traves de contactes. Hem entregat material en algunes clíniques de Palma i avui hem fet una entrega força nombrosa en un hospital que ho necessitava amb urgència. 

D: Però de quina manera contacteu? Com heu sabut de la necessitat?

N: Principalment per coneguts i conegudes que ens telefonen demanant que els duguem el material. Hem parlat amb el gerent d’un hospital i ens ha autoritzat a entregar el material avui mateix. 

La nostra voluntària, juntament amb EasyRobotics, remarca la importància d’actuar ràpidament ja que la prestesa ens ajudarà a guanyar la batalla al virus, en un temps en el qual l’ús d’aquests materials pot significar evitar el contagi dels nostres sanitaris que treballen incansablement per a minorar l’impacte d’aquesta malaltia que ha canviat la nostra forma de veure el món. 

( Nieves )

 

Als i a les joves que estau fent accions solidàries amb els altres, com anar a fer la compra a veïnats i veïnades d’edat avançada, o donar suport a mares i pares que teletreballen, o el que sigui, us proposam compartir amb nosaltres les vostres accions per a servir-vos d’altaveu i tractar d’aconseguir més altruisme. Si és el vostre cas contactau amb: 

 

Matias, Dinamitzador de Diversitat, 638 342 560, diversitat@espaisjoves.cat