Hola, sóc na Neus Mesquida, tenc 18 anys i tot just he acabat el batxillerat artístic. M’interessa fer un curs de formació professional d’animació sociocultural; consider que els temes de gènere i de la comunitat LGBTI+ són molt importants, i essent una dona i part del col·lectiu, m’agradaria visibilitzar sobre tot a autores dones i que formin part del col·lectiu, i llibres on es tractin aquests tipus de temes.

Los siete maridos de Evelyn Hugo (edició en castellà) és una novel·la de Taylor Jenkins Reid, escriptora, guionista i productora dels Estats Units, que va arribar al punt màxim de la seva carrera amb aquesta obra, publicada el 2017 i nominada als Goodreads Choice Awards, en què quedà en sisena posició.

El llibre ens presenta na Monique, la protagonista, una dona corrent i sense fama, que és periodista; s’acaba de divorciar i no està passant el millor moment de la seva vida. Malgrat tot, li arriba una oportunitat única a la vida: escriure la biografia de l’estrella de Hollywood per excel·lència entre els anys 60 i 80, Evelyn Hugo. Encara que és una clara icona del cinema, mai ha parlat públicament de la seva relació amb els seus set marits, i tothom vol saber les històries rere els matrimonis fracassats i els problemes que ha viscut.

Durant pràcticament tota la novel·la es dona suport al col·lectiu LGBTIQ+; però, de quina manera dona suport a la comunitat? Per què tria na Monique, una periodista qualsevol, per a escriure la seva biografia valorada en milions de dòlars? Qui ha estat el gran amor de la vida d’Evelyn Hugo?

Evelyn és una muntanya russa d’emocions, que l’autora aconsegueix transmetre a la perfecció, fent-la molt humana i real. L’obra ens ajuda a entendre la gran complexitat de les persones, de les relacions entre aquestes i amb si mateixes; tot això sense deixar de banda que és un llibre intrigant, captivador i addictiu. Però alerta, perquè durant tot el llibre et submergeixes tant en la història que pots arribar a pensar que és una persona real; desgraciadament, tot és ficció.