“Si la civilització vol sobreviure, ha de viure de l’interès de la natura, no del capital”. -Ronald Wright. 

“A la natura no hi ha recompenses ni càstigs, hi ha conseqüències”. -Bob Ingersoll

Fa alguns dies vàrem tenir l’oportunitat de parlar durant una estona amb les nostres amigues i els nostres amics de Mar Inquieto.  En aquestes línies volem compartir com ha estat l’experiència de poder conèixer-les millor i donar veu a les seves iniciatives, en tot cas podeu gaudir de l’entrevista escoltant el podcast adjunt.  

Qui són Mar Inquieto? 

Doncs bé, són un grupet de gent a la qual ha unit el seu interès a recollir la brutor de platges, torrents, etc. i que han format una comunitat amb una causa comuna. 

Durant la nostra conversa ens expliquen que tota l’activitat presencial del grup va quedar aturada amb el primer estat d’alarma decretat pel Govern d’Espanya, però que segueixen en marxa, segueixen parlant i acordant accions per a desenvolupar quan puguin sortir al carrer. De fet, ara són més actius que mai i a les xarxes socials els podeu trobar a Instagram, a @marinquietomallorca.

S’han prestat a respondre a preguntes molt habituals sobre la brutor de les nostres platges i cales. N’és un exemple quan parlam sobre els motius de trobar tanta brutor dins la mar o a les voreres de les platges l’explicació sobre què són els microplàstics o el comportament dels animals durant el confinament. 

Reflexionem sobre els beneficis, a curt termini, que recull el planeta durant el confinament i sobre la importància que la desescalada sigui respectuosa amb el medi ambient, de l’efecte hivernacle i de quina serà l’actitud de la societat quan tornem a recuperar drets i llibertats. 

També comentem la importància de la feina que ells fan a les nostres platges i ens sorprèn descobrir que algunes de les platges netejades tornen a estar igual o més brutes una setmana més tard de la seva acció pel comportament dels corrents, torrents i persones incíviques. És en aquest punt on ens indiquen que moltes vegades, mentre estan intervenint en una platja hi ha gent que no feia comptes fer però que s’afegeix a l’acte, fins i tot en algunes de les darreres recollides s’han sorprès positivament en veure famílies que s’afegiens a la seva acció. 

Un horabaixa entretingut de la ma de Mar Inquieto. Gràcies, amigues i amics, esperem que sigui la primera de moltes converses. 

Matias, Dinamitzador de Diversitat