La part positiva de trobar-nos en una societat cada dia més conscienciada de la necessitat d’acabar amb tot tipus de violència és que les persones que ens governen treballen per a anar millorant els serveis i les instal·lacions necessaris per a pal·liar i erradicar aquestes violències.

En aquest sentit, volem destacar la nova campanya, impulsada des de Cort, que pretén difondre al màxim tots aquells recursos disponibles per a les dones víctimes de violència masclista. Com ja vàrem destacar en un post durant l’estat d’alarma, tot un seguit de dones s’han vistes obligades a confinar-se amb la persona que les maltracta. Ara, segons ens expliquen des de l’Ajuntament, la intenció és millorar els accessos a tots aquests serveis per a protegir les persones més vulnerables.

S’ha de destacar que, en aquesta ocasió, s’ha posat èmfasi a poder proporcionar eines de prevenció i detecció de les relacions afectives abusives i de tot tipus d’estereotips masclistes, que són el punt de partida del maltractament.

Aquesta campanya s’estendrà fins a finals del present any i és fruit de la col·laboració dins el marc del Pacte d’estat contra la violència de gènere.

La part negativa de tot això és haver de seguir depenent de tots aquests recursos; que persones joves amb una educació més igualitària que els seus pares siguin masclistes, que les persones adultes no hagin canviat el xip i, en definitiva, que hi segueixi havent violència que “situa” uns per damunt dels/les altres per la seva força, per la por que provoquen.

Les volem totes vives, ni una més.

Dinamitzador de diversitat