En motiu del 25-N (Dia Mundial Contra la Violència de Gènere) de l’any 2020, vam tenir l’oportunitat d’entrevistar a Carmen Ruiz, professora del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de Granada i experta en Gènere i en Igualtat. 

A dia d’avui i emmarcat en el Dia Internacional de la Dona, hem volgut recuperar alguns fragments d’aquesta interessant entrevista  que ens conviden a la reflexió i al debat. 

El primer d’ells, ens parla de Co-educació, on es par la del paper dels centres educatius en tant el benefici que aporta la Igualtat a tot l’alumnat i al fet que les famílies puguin escoltar aquest discurs dins les pròpies escoles. 

En el següent video, s’analitza de la importància d’un model d’ensenyament que realment vagi cap a la igualtat i equitat i en la coherència de que aquest discurs es porti a la pràctica a la vida real. També es parla de que la igualtat real quan s’equiparen les condicions per a que tothom pugui thttps://youtu.be/jR0vRj3KZokenir les mateixes oportunitats. 

Finalment una reflexió al voltant de les estructures patriarcals que es mantenen a nivell social i en ocasions a nivell educatiu quan no existeix un model educatiu igualitari dins les escoles. Carmen Ruiz conclou el seu discurs amb un missatge positiu en relació als avenços a favor de la Igualtat entre la població jove d’avui dia respecte a les generacions passades.