Començam l’any 2023 més ecològics que mai. Enguany et proposam començar el gener reflexionant des de la cuina. Durant tot el més heu pogut veure al nostre Instagram diferents dades sobre la contaminació i els residus produïts per la indústria alimentària.

Segons l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), la indústria alimentària és la responsable d’un terç dels gasos d’efecte hivernacle. Aquesta xifra és major que la de tota la indústria de transport mundial.

S’agreuja pel transport d’aliments i pel consum d’aquests fora de temporada, ja que la producció en massa en hivernacles, l’ús hídric excessiu o l’ús de calefacció empitjoren la petjada de carboni.

Tots ens vàrem corprendre en veure com la selva amazònica es cremava durant 2019, però sabies que només el gener de 2022 es varen talar 430 km d’arbres a l’Amazona brasilera? Aquesta tala es produeix en quasi un 95% per la producció de soja per a pinsos i carn vacuna.

Per altra banda la contaminació marítima per xarxes de pesca representa més d’un 45% dels plàstics i microplàstics que trobam a la mar. Aquesta, juntament amb la pesca accidental de cetacis, tortugues o taurons destrueix l’ecosistema marí, que produeix gran part de l’oxigen que respiram.

Durant tot el mes de gener heu pogut aprendre més sobre com tenir una alimentació sostenible, com a la xerrada d’ASSAIB sobre alimentació vegetal o el cinefòrum de cowspiracy.

Fins al mes que ve!