Són moltes les notícies que hem pogut veure i llegir d’ençà que no estam confinats que censuren de manera taxativa les actituds dels i les joves enfront de la crisi sanitària que encara estam vivint. Concretament s’han centrat les crítiques en la poca responsabilitat d’aquest col·lectiu davant la necessitat de respectar les mesures oportunes per a evitar rebrots.

En aquest sentit, les persones que treballam amb els joves volem alçar la veu per a defensar-les condemnant enèrgicament aquestes acusacions sortides de context i estereotipades.

Posem de relleu la necessitat d’acomplir les mesures pertinents per a prevenir rebrots i poder salvaguardar la salut de totes les persones per part de TOTA la població i expressem la injustícia de posar el focus solament sobre les persones joves.

Hem de creure en els i les joves, elles i ells són el futur de la nostra societat i no podem criminalitzar les seves actituds en funció de notícies i imatges estereotipades que solament cerquen establir un punt de conflicte entre un sector de la població i un altre. Nosaltres des de el Servei d’Espais Joves agraïm a tots els i les joves que venen diàriament als nostres centres, per tota la seva implicació en la prevenció, i la total responsabilitat amb ells mateixos i amb els altres.

JUNTS HO ACONSEGUIREM!