Per a la recomanació d’avui farem ús d’un clàssic del cinema, una pel·lícula que cercava i va aconseguir rompre molts d’estereotips envers la sida, i que va contribuir a la visibilització i la conscienciació entorn d’aquesta malaltia.

Durant la dècada dels 90, Philadelphia va convertir-se en quelcom trencador i controvertit, atès que no abundaven les pel·lícules amb un protagonista homosexual i, a més, portador de la sida.

Andrew Beckett (interpretat per Tom Hanks) és un advocat de prestigi que, ateses la seva malaltia i la seva orientació sexual, acaba acomiadat de la feina amb l’argument d’una creixent incompetència. Ell sap, però, que aquest acomiadament no respon al seu rendiment laboral i creu que es deu de manera exclusiva al temor que inspira la seva malaltia i a una discriminació per la seva homosexualitat.

Decidit a defensar la seva reputació professional, es troba en el camí amb Joe Miller (Denzel Washington), és especialista en casos de discriminació. Aquest personatge també haurà de transitar el seu camí abans de poder-se identificar amb el protagonista del film i vèncer les seves pors i els seus prejudicis. D’aquesta manera s’acaba forjant entre els dos una gran amistat.

Tot i que la pel·lícula no aconsegueix rompre amb molts d’arquetips sobre l’homosexualitat o la sida, és un bon punt de partida per a conscienciar sobre ambdós mons i fer-los visibles.

Us convidam a veure-la. Feis un horabaixa de “pel·li i manta” i compartiu-ne amb nosaltres les vostres impressions a través de les xarxes etiquetant a @espaisjovespalma. També us convidam a veure totes les novetats del vostre web lgtbi.  (https://espaionlinelgtbi.com/)