Avui parlarem d’una pel·lícula documental que va ser estrenada durant l’estiu de 2019 i que ens explica la història de Gerald Hayo, una coneguda activista pels drets de les dones LBQ kenyana i supervivent d’una de les pràctiques violentes més extremes contra les dones lesbianes: la violació correctiva.

Així, Now you are the woman ens parla sobre la seva vida a Mombasa, el seu lloc de residència, i també on treballa, juntament amb la seva parella, i del retorn a la seva ciutat natal, on té la seva família, que no vol saber res d’ella…

Un documental impactant que, alhora, és un testimoni vital sobre una dona que no solament va tenir la força necessària per a sobreviure sinó que, a més, va poder dedicar-se a lluitar pels drets de les dones en la seva mateixa situació.

La seva directora, Alba Muñoz, explicava que: «En acompanyar Gerald a la seva terra natal, d’on va haver de fugir després de ser violada, vàrem comprendre com és Kenya a través dels ulls d’una dona lesbiana».

La idea de desenvolupar aquesta pel·lícula documental va sorgir rere l’acompanyament a Gerald de tornada a la seva terra, d’on va haver de fugir per la seva orientació sexual; tracta d’explicar, de primera mà, la situació de les dones LBQ residents a Kenya en particular, i la de les dones LBQ africanes en general.

No us podreu perdre aquest documental; comentau-lo amb nosaltres, explicau-nos-en la vostra visió, compartiu-ne la vostra opinió a les xarxes etiquetant a @espaisjovespalma per a poder interactuar amb nosaltres, i no deixeu de seguir el web lgtbi jove per a veure-hi més novetats.

 

Dinamitzador Diversitat