Com hem explicat al post anterior (https://espaisjoves.cat/diversitat/octubre-trans-2021/), octubre és un mes important per a donar suport a la despatologització i la visibilització del col·lectiu trans. És per aquest motiu que des de la Regidoria de Justicia Social, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Palma es proposen diverses activitats a part de l’exposició “NuesTrans Vidas Importan” i la resta d’accions que s’han duit a terme des dels Espais Joves, es faran aquestes altres dues activitats:

 

21 d’octubre. Cinefòrum: Paris is burning

Cinefòrum organitzat pel Centre Flassaders

“Aquest documental ens introdueix en la cultura dels ballrooms, reflectint un món subterrani que acollia la comunitat LGTBI. A través dels seus protagonistes, explora les condicions de discriminació que patien les persones del col·lectiu per la seva identitat i la forma d’expressió, sumada al racisme habitual.”

Després de la projecció es realitzarà un taller a càrrec de Lucía Pastor, en què es parlarà sobre què eren els ballroom, què representaven per al col·lectiu, com va sorgir el Vogue, etc.

Teniu més informació i accés a les inscripcions al següent enllaç: https://www.flassaders.org/events/cineforum/

 

29 d’octubre. Projecció del documental Resistencia Trans

Organitzat pel Centre Flassaders i Justícia Social, Feminisme i LGTBI

La cinta se centra en la història de dues dones trans, Gloria i Carmen, amb biografies molt diferents però marcades per una mateixa lluita. En paraules de la directora, Claudia Reig: «Aquest documental és, sobretot, un retrat íntim de dues dones trans que han hagut de lluitar contra l’estigma i la discriminació, per a poder ser elles mateixes i realitzar-se com a persones. Una aproximació a les seves històries vitals en una època determinada. Dues realitats paral·leles confrontades que donen una idea de què significa i significava ser trans» Aquest documental també dona veu a altres persones implicades en la lluita pels drets trans, incloent-hi una jove generació que continua la lluita de les veteranes, expressant-se amb llibertat a través de les xarxes socials. També és la crònica d’un moment històric i d’una societat que comença a conscienciar-se.

Per a inscripcions i més informació, enviau un correu a justiciasocial@palma.cat