TALLER DE CUINA VEGANA
Si no vares poder venir al taller de cuina vegana que es va fer el passat 15 de març a l’Espai Jove Migjorn, no et preocupis; aquí te’n deixam les receptes:
Ingredients:
- – 250 g de ciurons cuits
- – ½ ceba
- – 3 grans d’all
- – Un manat de julivert fresc
- – Un manat de celiandre fresc
- – ½ cullerada de comí molt
- – 40 g de pa ratllat
- – ½ cullerada de bicarbonat sòdic
- – Sal i pebre bo
- – Oli per a fregir
- – 1 tassó d’aigua
Preparació
1. Tallau la ceba, els grans d’all, el julivert i el celiandre. Posau-ho i mesclau-ho amb els ciurons i l’aigua en un tassó o bol gran, fins a aconseguir-ne una textura espessa.
2. Afegiu-hi la sal i el pebre bo al gust; el bicarbonat i el comí molt, i triturau-ho fins a aconseguir-ne una pasta.
3. Deixau reposar la mescla durant 30 minuts.
4. Afegiu-hi el pa ratllat i donau forma als falàfels, que podeu fer de dues maneres: bolletes petites o minihamburgueses.
5. Fregiu-ho a la paella durant 5-7 minuts a foc mitjà/alt. Una altra opció és cuinar-ho al forn preencalentit a 180º durant 10 minuts, girar-ho i deixar-ho 10 minuts més al forn.
PA DE PITA
Ingredients:
– 175 g de farina
– 100 ml d’aigua
– Un pessic de sal
– Una cullerada d’oli
Preparació
1. Mesclau la farina amb la sal, afegiu-hi l’aigua teba i pastau. Afegiu-hi la cullerada d’oli i seguiu pastant.
2. Feis una bolla, tapau amb film transparent i deixau-ho reposar entre 30 minuts i una hora.
3. Tornau a pastar per a llevar l’aire i dividiu la bolla en quatre porcions.
4. Pastau cada porció amb un corró fins que quedi molt fina.
5. Cuinau al forn preencalentit a 200º durant 5 minuts o en una paella a foc mitjà.
Ingredients:
– 175 g de ciurons cuits
– 135 g de tahina
– suc de llimona
– un gra d’all
– aigua gelada
– sal
– oli
Preparació
1. Escorreu durant 30 segons els ciurons amb aigua freda i reservau.
2. Amb la batedora, mesclau el suc de llimona, la sal i el gra d’all, fins que aquest quedi triturat. Deixau-ho reposar durant 10 minuts.
3. Afegiu la tahina a la mescla i seguiu triturant. Mentre triturau els ingredients, afegiu-hi les 2 cullerades d’aigua gelada, perquè quedi una mescla suau, de color pàl·lid i cremosa.
4. Afegiu-hi els ciurons a poc a poc i seguiu triturant. Afegiu-hi un poc d’oli i seguiu mesclant fins que quedi una textura suau, durant aprox