Si no vares poder venir al taller de cuina vegana que es va fer el passat 15 de març a l’Espai Jove Migjorn, no et preocupis; aquí te’n deixam les receptes:

 

FALÀFEL

Ingredients:

  • – 250 g de ciurons cuits
  • – ½ ceba
  • – 3 grans d’all
  • – Un manat de julivert fresc
  • – Un manat de celiandre fresc
  • – ½ cullerada de comí molt
  • – 40 g de pa ratllat
  • – ½ cullerada de bicarbonat sòdic
  • – Sal i pebre bo
  • – Oli per a fregir
  • – 1 tassó d’aigua

Preparació

1. Tallau la ceba, els grans d’all, el julivert i el celiandre. Posau-ho i mesclau-ho amb els ciurons i l’aigua en un tassó o bol gran, fins a aconseguir-ne una textura espessa.

2. Afegiu-hi la sal i el pebre bo al gust; el bicarbonat i el comí molt, i triturau-ho fins a aconseguir-ne una pasta.

3. Deixau reposar la mescla durant 30 minuts.

4. Afegiu-hi el pa ratllat i donau forma als falàfels, que podeu fer de dues maneres: bolletes petites o minihamburgueses.

5. Fregiu-ho a la paella durant 5-7 minuts a foc mitjà/alt. Una altra opció és cuinar-ho al forn preencalentit a 180º durant 10 minuts, girar-ho i deixar-ho 10 minuts més al forn.

 

 

 

PA DE PITA

Ingredients:

– 175 g de farina

– 100 ml d’aigua

– Un pessic de sal

– Una cullerada d’oli

 

Preparació

1. Mesclau la farina amb la sal, afegiu-hi l’aigua teba i pastau. Afegiu-hi la cullerada d’oli i seguiu pastant.

2. Feis una bolla, tapau amb film transparent i deixau-ho reposar entre 30 minuts i una hora.

3. Tornau a pastar per a llevar l’aire i dividiu la bolla en quatre porcions.

4. Pastau cada porció amb un corró fins que quedi molt fina.

5. Cuinau al forn preencalentit a 200º durant 5 minuts o en una paella a foc mitjà.

 

 

HUMMUS

Ingredients:

– 175 g de ciurons cuits

– 135 g de tahina

– suc de llimona

– un gra d’all

– aigua gelada

– sal

– oli

Preparació

 

1. Escorreu durant 30 segons els ciurons amb aigua freda i reservau.

2. Amb la batedora, mesclau el suc de llimona, la sal i el gra d’all, fins que aquest quedi triturat. Deixau-ho reposar durant 10 minuts.

3. Afegiu la tahina a la mescla i seguiu triturant. Mentre triturau els ingredients, afegiu-hi les 2 cullerades d’aigua gelada, perquè quedi una mescla suau, de color pàl·lid i cremosa.

4. Afegiu-hi els ciurons a poc a poc i seguiu triturant. Afegiu-hi un poc d’oli i seguiu mesclant fins que quedi una textura suau, durant aprox