Una recepta tradicional, una recepta passada de generació en generació i ara per tots voltors. 

 

La meva repadrina va ensenyar a fer aquesta recepta a la meva padrina, com podeu imaginar, per aquells moments la seva bascula eren els seus ulls i les mesures es treien amb el tacte de les mans, però així la meva padrina ho va ensenyar a ma mare i ara ja si amb pesos més exactes ha arribat fins a jo per poder ensenyar-vos-la a vosaltres.

 

Amb amor i tradició, uns crespells i un Rubiols ben bons…

 

RECEPTA:

1kg de farina – 500g de farina

400g de saïm – 200g de saim

350g de sucre – 175g de sucre

1 tassa de café de suc de taronja – 1/2 tassa de café de suc de taronja

Ratlladura de 2 llimones, Ratlladura de 1 llimona

1 tassa de cafè d’oli d’oliva – 1/2 tassa de cafè d’oli d’oliva

4 vermells d’ou – 2 vermells d’ou

 

Abans de començar treure’m de la gelera el saïm i el deixarem reblanir a temperatura ambient. Mentre començarem a preparar i introduïm dins un recipient tots els ingredients menys la farina. Quan ja tenim tots els ingredients dins el nostre recipient mesclarem ben mesclat i anirem a poc a poc afegint la farina, passant-la sempre per un colador. (La farina sempre a poc a poc perquè la massa pugui anar absorbint-la i no ens faci una pasta dura) Quan ja tenim tota la farina dins el nostre recipient bolcarem la massa damunt la taula i amb l’ajuda de les nostres mans la lligarem ben lligada fins a crear una pasta ben homogènia. L’estirarem ben estirada amb l’ajuda d’un “rodiilo”. (Recordant sempre, deixar-la una mica gruixuda perquè no es cremi). Finalment, tria els motlos que més t’agraden i fes les teves figures. Col·loca un paper de forn a la palangana a la qual enfornaràs i comença a col·locar els teus crespells.

 

Quan es tracta dels rubiols, en tenir la massa ben estirada, agafa un tallador rodó (també hi ha motllos específics) i fes-li la forma. Afegeix el relleno que més t’agradi fins a la meitat del cercle. Tanca el cercle unint les dues meitats. Finalment amb l’ajuda d’una forqueta, dóna-li aquesta forma tan peculiar dels rubiols. No oblidis el paper a la palangana del forn que si no es cremen!

 

Ara et toca a tu, renta les teves mans i començam! 

BON PROFIT!

Marga, Dinamitzadora de Creació Artística