Per a aquesta setmana Malén us ha preparat una recepta per a xuclar-se els dits, hamburgueses de mill i moniato. 


Teniu els ingredients i la manera de fer-ho a continuació, i en el vídeo veureu el pas a pas molt ben explicats. 



Ingredients:


1 got de mill (150 gr)

1 moniato

2 ceba

1 gra d’all

Unes branques de julivert

Sal i Pebre

AOVE

Salsa (opcional):
1 cdta pasta de Umeboshi
Un doll de suc de llimona
Aigua



Pelem i netegem bé al moniato. Ho piquem en quadrats petits. Salpebrem, afegim una cullerada de AOVE i al forn 15 minuts a 170º.

Piquem la ceba, també en trossos petits, i daurem en la paella uns 5 minuts. Piquem l’all julivert i l’afegim a la ceba, el deixem tot uns 10 minuts més, que es quedo tot es faci bé.

Netegem bé el mill passant-lo per aigua, si fa falta ho fem un parell de vegades fins que a l’aigua ens quedi bé neta. Preparem l’aigua per al mill en cassó, quan comenci bullir afegim el mill. La mesura del mill és una de mill per dos i mitjana d’aigua. Deixem el mill uns 15 – 20 minutos a foc mitjà. Sabrem que el mill està preparat quan vegem que es formen petites bombolles en la massa total del mill.

En un recipient posem el bonic, el mill i el sofregit. Salpebrem i deixem que es refredi una mica per a poder donar forma a les nostres hamburgueses.

Per a donar la forma és molt important mullar-se les mans amb aigua freda i després aixafar-les bé perquè s’ajuntin tots els ingredients.

Si volem podem preparar una salsa molt senzilla:
En un bol posem una cullerada petita de pasta de umeboshi i bon doll de suc de llimona, afegim una mica d’aigua temperada i ho barregem bé.

Finalment li donem forma d’hamburgueses i emplatem.