GASPATXO DE REMOLATXA
Ja ha arribat l’estiu i, amb aquest, les tomàtigues i la frescor del gaspatxo. Prepararem, d’entrant, un deliciós gaspatxo de remolatxa.
Per a aconseguir-ne una bona textura, hi posarem poma. Avui, el nostre ingredient estrella serà el vinagre d’umeboshi, que té un gran poder alcalinitzant i ens ajudarà a mantenir forta la nostra flora intestinal, perquè és un aliment fermentat.
Ingredients (per a 3 persones):
500 g de tomàtigues
1 remolatxa fresca
1 ceba
1 pebre verd mallorquí
½ cogombre
½ poma
1 gra d’all
Oli d’oliva verge extra
1 culleradeta de sal
1 cullerada de vinagre d’umeboshi
Pelau les tomàtigues i tallau-les en 4 parts.
Picau la ceba, el pebrot, l’all i la poma.
Exprimiu el suc d’una llimona.
Posau-ho tot a la picadora, menys la remolatxa, i afegiu-hi una cullerada d’oli, el suc de la llimona i una cullerada de vinagre d’umeboshi.
Quan ja ho tingueu tot triturat, afegiu-hi la remolatxa tallada i veureu com en canvia el color a un preciós magenta!
Triturau-ho tot i afegiu-hi una culleradeta de sal. Emplatau-ho decorant-ho amb flors de pebre, cogombre picat i sèsam negre.