Ja ha arribat l’estiu i, amb aquest, les tomàtigues i la frescor del gaspatxo. Prepararem, d’entrant, un deliciós gaspatxo de remolatxa.

Per a aconseguir-ne una bona textura, hi posarem poma. Avui, el nostre ingredient estrella serà el vinagre d’umeboshi, que té un gran poder alcalinitzant i ens ajudarà a mantenir forta la nostra flora intestinal, perquè és un aliment fermentat.

 

Ingredients (per a 3 persones):

500 g de tomàtigues

1 remolatxa fresca

1 ceba

1 pebre verd mallorquí

½ cogombre

½ poma

1 gra d’all

Oli d’oliva verge extra

1 culleradeta de sal

1 cullerada de vinagre d’umeboshi

 

Pelau les tomàtigues i tallau-les en 4 parts.

Picau la ceba, el pebrot, l’all i la poma.

Exprimiu el suc d’una llimona.

Posau-ho tot a la picadora, menys la remolatxa, i afegiu-hi una cullerada d’oli, el suc de la llimona i una cullerada de vinagre d’umeboshi.

Quan ja ho tingueu tot triturat, afegiu-hi la remolatxa tallada i veureu com en canvia el color a un preciós magenta!

Triturau-ho tot i afegiu-hi una culleradeta de sal. Emplatau-ho decorant-ho amb flors de pebre, cogombre picat i sèsam negre.