CUINA SALUDABLE : Com fer sushi: arròs.
Aquesta setmana us ensenyarem els secrets per a cuinar l’arròs de sushi amb uns passos molt senzills.
+Ingredients (per a dos rotlles):
- -1 tassa d’arròs sushi
- -1 tassa d’aigua
- -2 cullerades de vinagre d’arròs
- -½ cullerada de sal
- -1 cullerada de sucre.
*Utensilis: colador i cassó.
+Passos:
-Pas 1: Rentau molt bé l’arròs, fins que l’aigua surti clara.
-Pas 2: Deixau-ho reposar 30 min.
-Pas 3: Abocau l’arròs i l’aigua al cassó, tapau-ho i posau el foc al màxim fins que bulli. Una vegada que comenci a bullir, baixau-lo al mínim i deixau-ho coure 10 min.
-Pas 4: Apagau el foc i deixau-ho reposar 10 min més, sempre tapat.
-Pas 5 : Preparau el sushi-zu, mesclant el vinagre, la sal i el sucre.
-Pas 6: Refredau l’arròs col·locant-lo en una palangana, afegiu-hi el sushi-zu i anau-ho removent a poc a poc (no en cercles) alhora que anau ventant fins que l’arròs quedi a temperatura ambient. Una vegada acabat aquest procés, tapau-ho amb un drap.
Ja teniu un dels passos més importants per a cuinar sushi!