Avui ens ve de gust posar en valor el treball d’algunes plataformes per a donar visibilitat a diversos col·lectius. Com ja sabeu, les pel·lícules i les sèries són una important eina per a fer visibles múltiples col·lectius marginats i ajudar a posar de relleu les persones que en formen part. Així, per exemple, fins fa poc temps la transsexualitat era un tema tabú a les pantalles i avui dia hi proliferen les sèries, els documentals i les pel·lícules que conten històries trans.

Un títol, si parlam de sèries per a tenir presents i que du l’etiqueta de “Visibilitzar la transsexualitat com a instrument de normalització” és POSE, que s’endinsa en la realitat de persones trans per a explicar-ne històries de vida.

La trama ens situa al Nova York de finals dels 80, en què una creixent comunitat transsexual fa quedades per a balls. Els diferents membres s’agrupen en “cases”, on s’acaben sentint com a ca seva, i en valoren els membres com la seva família.

Així, l’arribada a la comunitat del jove ballarí Damon ens ajuda a endinsar-nos de la seva mà en el món de les “cases” i els balls com a nucli central de la cultura trans d’aquella època.

Ja l’havíeu vista? Ens en voleu explicar algun detall (sense fer spoiler) que animi més gent a veure-la? Ens podeu etiquetar a @espaisjovespalma i veure’n més novetats al web lgtbi de referència.

Dinamitzador de Diversitat