“Viure en qualsevol part del món avui i estar en contra de la igualtat per motiu de raça o de color és com viure a Alaska i estar contra la neu.” (William Faulkner)

“Esper que les persones finalment s’adonin que solament hi ha una raça –la raça humana– i que tots en som membres.” (Margaret Atwood)

STOP RACISME. L’Ajuntament de Palma, com no pot ser d’altra manera, posa en marxa una campanya per tal de combatre la discriminació. Així, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI va presentar aquest passat dilluns la iniciativa, l’objectiu de la qual és combatre la discriminació que pateixen a Palma totes les persones de minories racials.

En el moment que vivim és important conscienciar i donar veu a les minories que pateixen abusos. D’aquí l’auge de mobilitzacions que està sorgint arreu del món. Segons explica Sonia Vivas: “el racisme de la segregació té també un eix de gènere”. Igualment, la nostra regidora defensa que les dones racialitzades de la nostra ciutat necessiten tot el suport possible per part del consistori i les institucions.

La campanya de la qual parlam serà desenvolupada durant les dues primeres setmanes del mes de juliol i comptarà amb la instal·lació de punts informatius que pretenen conscienciar i sensibilitzar tothom. Al mateix temps s’aprofitarà per a donar a conèixer els drets de les persones migrades.

Per tal de poder arribar als punts més conflictius, s’han triat llocs estratègics on es donen habitualment abusos per motius racials. A més, comptarem també amb tot un seguit de marxandatge i materials informatius sobre la problemàtica esmentada.

És cosa de tots i de totes tractar d’aturar l’increment d’accions violentes, centrar-nos en el respecte a tothom i la no segregació per raça, gènere, religió. També és tasca de totes i tots protegir aquells col·lectius més vulnerables i que han de lluitar dia a dia per a ser com són.

Dinamitzador Diversitat