No vàreu poder venir als tallers de cuina? Aquí us posem 2 delicioses receptes:

TACOS MEXICANS DE VEDELLA PICADA, O POLLASTRE, I GUACAMOLE  

INGREDIENTS

– 12 coquetes de blat de moro
– 700 g de carn de vedella picada, o de pollastre
– ½ ceba
-1 kg de tomàtigues
– sal i pebre bo
– oli
-un poc de formatge ratllat a cada taco

PREPARACIÓ:

  1. Tallau fina la ceba i encalentiu-la en una casserola amb una mica d’oli a foc lent.
  2. Quan la ceba estigui translúcida, afegiu-hi la vedella/el pollastre. Torrau-ho una mica pertot i després afegiu-hi les tomàtiques tallades en daus d’1 cm.
  3. Cuinau-ho a foc lent fins que la carn estigui completament cuita; posau-hi sal i el pebre bo al gust i retirau-ho del foc.
  4. Afegiu-hi xili o salsa coent al gust.
  5. En una paella antiadherent seca, encalentiu-hi les coquetes i donau-los forma d’U. Una altra opció és fer-ho al forn, usant una graella per a deixar-hi les coquetes penjant, i donar-los així la forma d’U.
  6. Una vegada calentes les coquetes, ompliu-les amb la carn picada de vedella o de pollastre i el guacamole; afegiu-hi damunt una mica de formatge ratllat i menjau-vos-ho calent.

INGREDIENTS DEL GUACAMOLE

– 3 alvocats
– 3 tomàtigues cherry
– 2 grans d’all
– celiandre
– llimona
– xilis
– sal i pebre bo

PREPARACIÓ:

  1. Mentre la carn es cuina, preparau un guacamole aixafant els alvocats en un bol amb un forqueta.
  2. Tallau les tomàtigues cherry, el celiandre i l’all molt fi. Mesclar-ho amb l’alvocat. Afegiu-hi el suc d’una llimona. Mesclau-ho bé.

 

HAMBURGUESES DE LLENTIES

INGREDIENTS per a 4 hamburgueses

-250 g de llenties pardines seques

– 50 g de pa ratllat

-Sal al gust

-Pebre dolç al gust

-Pebre bo al gust

-1 tomàtiga cobra

-4 unitats de pa d’hamburguesa

-Enciam al gust

-3 cullerades d’oli d’oliva verge extra

 

PREPARACIÓ:

  1. Per a preparar l’hamburguesa vegana, primer cal que bulliu les llenties en aigua i, una vegada que estiguin cuites i suaus, que les escorreu bé.
  2. Posau-les en un bol amb el porro/cebollí i el pa ratllat i mesclau-ho amb les mans, pastant. Afegiu-hi el pebre bo, la sal i el pebre dolç al gust, i seguiu pastant fins que obtingueu una massa mal·leable, que heu de dividir en 4 parts
  3. Una vegada fet això, donau forma d’hamburguesa a cadascuna de les parts i cuina-les en una paella amb oli durant uns 3-4 minuts, per cada costat, a foc mitjà.
  4. Una vegada que les hamburgueses tinguin un color daurat, apagau el foc i col·locau l’enciam, l’hamburguesa vegana de llenties i la tomàtiga damunt la mitja part del pa d’hamburguesa.
  5. Una vegada que hi hàgiu afegit tots els ingredients, cobriu-ho amb l’altra part, i la vostra hamburguesa vegana estarà llesta per a gaudir-ne.