ELS TALLERS DE CUINA ALS ESPAIS JOVES
Creació Artística, Espai de cuina
0
No vàreu poder venir als tallers de cuina? Aquí us posem 2 delicioses receptes:
TACOS MEXICANS DE VEDELLA PICADA, O POLLASTRE, I GUACAMOLE
INGREDIENTS
– 12 coquetes de blat de moro
– 700 g de carn de vedella picada, o de pollastre
– ½ ceba
-1 kg de tomàtigues
– sal i pebre bo
– oli
-un poc de formatge ratllat a cada taco
PREPARACIÓ:
- Tallau fina la ceba i encalentiu-la en una casserola amb una mica d’oli a foc lent.
- Quan la ceba estigui translúcida, afegiu-hi la vedella/el pollastre. Torrau-ho una mica pertot i després afegiu-hi les tomàtiques tallades en daus d’1 cm.
- Cuinau-ho a foc lent fins que la carn estigui completament cuita; posau-hi sal i el pebre bo al gust i retirau-ho del foc.
- Afegiu-hi xili o salsa coent al gust.
- En una paella antiadherent seca, encalentiu-hi les coquetes i donau-los forma d’U. Una altra opció és fer-ho al forn, usant una graella per a deixar-hi les coquetes penjant, i donar-los així la forma d’U.
- Una vegada calentes les coquetes, ompliu-les amb la carn picada de vedella o de pollastre i el guacamole; afegiu-hi damunt una mica de formatge ratllat i menjau-vos-ho calent.
INGREDIENTS DEL GUACAMOLE
– 3 alvocats
– 3 tomàtigues cherry
– 2 grans d’all
– celiandre
– llimona
– xilis
– sal i pebre bo
PREPARACIÓ:
- Mentre la carn es cuina, preparau un guacamole aixafant els alvocats en un bol amb un forqueta.
- Tallau les tomàtigues cherry, el celiandre i l’all molt fi. Mesclar-ho amb l’alvocat. Afegiu-hi el suc d’una llimona. Mesclau-ho bé.
HAMBURGUESES DE LLENTIES
INGREDIENTS per a 4 hamburgueses
-250 g de llenties pardines seques
– 50 g de pa ratllat
-Sal al gust
-Pebre dolç al gust
-Pebre bo al gust
-1 tomàtiga cobra
-4 unitats de pa d’hamburguesa
-Enciam al gust
-3 cullerades d’oli d’oliva verge extra
PREPARACIÓ:
- Per a preparar l’hamburguesa vegana, primer cal que bulliu les llenties en aigua i, una vegada que estiguin cuites i suaus, que les escorreu bé.
- Posau-les en un bol amb el porro/cebollí i el pa ratllat i mesclau-ho amb les mans, pastant. Afegiu-hi el pebre bo, la sal i el pebre dolç al gust, i seguiu pastant fins que obtingueu una massa mal·leable, que heu de dividir en 4 parts
- Una vegada fet això, donau forma d’hamburguesa a cadascuna de les parts i cuina-les en una paella amb oli durant uns 3-4 minuts, per cada costat, a foc mitjà.
- Una vegada que les hamburgueses tinguin un color daurat, apagau el foc i col·locau l’enciam, l’hamburguesa vegana de llenties i la tomàtiga damunt la mitja part del pa d’hamburguesa.
- Una vegada que hi hàgiu afegit tots els ingredients, cobriu-ho amb l’altra part, i la vostra hamburguesa vegana estarà llesta per a gaudir-ne.